Darivanje dobre knjige jest ne samo lijepa gesta nego i prigoda za rast u vjeri. Knjige mogu potaknuti i nadahnuti vaše najdraže u njihovoj vjeri, pružiti priliku za sazrijevanje i učenje nečega novog.

Dobre knjige za prigodu podjele sakramenata prve svete pričesti i svete potvrde potražite u knjižarama Kršćanske sadašnjosti i u web knjižari na www.ks.hr do 24. svibnja po prigodnim cijenama.

Katekizam Katoličke Crkve kaže: »Razmatranje [meditacija] je u prvom redu traženje. Duh traži da shvati razloge i načine kršćanskog života, kako bi uz njih prionuo i odgovorio Gospodnjim zahtjevima. Pritom je potrebna pozornost koja se teško drži na uzdi. Obično se potpomažemo kojom knjigom, i kršćani nisu bez njih (…). Razmatranje onoga što čitamo dovodi nas da to usvojimo uspoređujući to sa sobom. Tu se otvara druga knjiga: knjiga života. Od misli se prelazi na stvarnost. Ovisno o čovjekovoj poniznosti i vjeri, otkrivaju se pokreti koji uzbuđuju srce i koji se mogu razlučiti. Treba činiti istinu da dođemo k Svjetlu: ‘Gospodine, što hoćeš da činim?’« (2705-2706).

Drugim riječima, duh mladih prepun je pitanja, snova i traženja odgovora na pitanja koja pokatkad ne znaju niti postaviti, ali ih slute. Knjige su pomoć u tom traženju. Ono što čitaju, uspoređuju to sa samima sobom, i otvara im se druga knjiga, knjiga njihova života. Tu se onda otvara prostor za odluke i za kvalitetne životne promjene, koje se događaju u malim koracima.

U Kršćanskoj sadašnjosti možete pronaći izbor odličnih knjiga koje će potaknuti i nadahnuti mlade ljude i djecu u njihovoj vjeri. Izdvajamo neke od njih.

Frcanje iskri. Sedam vatrenih tema za tvoj život popularnog autora za mlade Stephana Sigga govori o Duhu Svetom, odnosno o njegovim darovima, na mladima vrlo prihvatljiv način, tako da je svaki od darova obrađen životno i iz današnje perspektive.

Moja prva sveta pričest. Priče, molitve i blagoslovi bit će odličan poklon, priručnik i uspomena. Sadržava najvažnije prvopričesnikove podatke i još ponešto što će ona ili on moći unijeti u ovu knjigu. Osim toga, u njoj će naći mnoge molitve, poučne priče, zagonetke te zgode i primjere iz života. Oblikovana je s ljubavlju!

Društvena igra UPS – Učini pravu stvar za do 6 igrača namijenjena je djeci u dobi od 10 do 15 godina. To je igra situacije na koje su igrači pozvani odgovoriti rješenjima, odnosno opisati što bi učinili u pojedinoj situaciji i kako bi postupili. Smislili su je vjeroučitelji u suradnji s vjeroučenicima, a djeci će donijeti sate smijeha, zabave i jačanja osjećaja za moralno postupanje!

Darivanje knjiga može biti izvrstan način pokazivanja ljubavi i potpore mladima i djeci na njihovu duhovnom putovanju!