Nakladna kuća Verbum upravo je u svom novom nizu izdanja za djecu – dječjoj biblioteci Korak po korak objavila prva dva naslova Vodič kroz Deset zapovijedi za djecu i Mali euharistijski katekizam. Radi se o priručnicima za djecu koji ih uvode u otajstva kršćanske vjere i potiču ih da rastu u odnosu s Isusom.

Vodič kroz Deset zapovijedi za djecu izvrsna je knjižica koja djeci na njima prilagođen način otkriva Božje zapovijedi i to ne kao popis zabrana, nego kao korake u vlastitom izgrađivanju i putokaze do istinske životne radosti. Kroz ovu prekrasno ilustriranu knjigu djeca će tako na zanimljiv i jedinstven način doživjeti Deset zapovijedi, dobiti poticaj da ih žive u svakodnevici te budu sretni i žive u miru sa svim ljudima. U knjizi je, na djeci prilagođen način, objašnjena pojedina Božja zapovijed, izneseni su prijedlozi što djeca mogu učiniti ako žele biti sretna, ali i napomene koje govore o tome što ih može udaljiti od Boga. Na kraju svake zapovijedi nalazi se i popratni tekst iz Biblije koji djeca s lakoćom mogu povezati s konkretnom Božjom zapovijedi.

Knjiga Mali euharistijski katekizam sadrži najvažnije elemente kršćanskog nauka o euharistiji, odnosno misi i sv. Pričesti. Ova knjiga će tako pomoći djeci da bolje razumiju svetu misu i porastu u ljubavi prema Isusu koji je htio zauvijek ostati s nama pod prilikama kruha i vina. Otajstvo euharistije središnje je otajstvo naše vjere, a u ovoj knjizi je objašnjeno tako da ga mogu razumjeti i manja djeca pa će ona biti korisna i za one koji se pripremaju na prvu svetu pričest. Knjiga je obogaćena zanimljivim i djeci privlačnim ilustracijama, a pridodani su joj i opisi nekih euharistijskih čuda kako bi se osnažila vjera u ovo veliko otajstvo. 

Knjige Vodič kroz Deset zapovijedi za djecu i Mali euharistijski katekizam u prijevodu Stijepe Stjepovića dostupne su u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njima možete saznati više na linku ovdje.

Bitno.net