Molitvom, postom i djelima milosrđa kršćani nastoje produbiti svoj duhovni život i približiti se Bogu. U konačnici, Veliki tjedan je vrijeme nade i obnove, jer kršćani slave Kristovu pobjedu nad smrću i grijehom i obnavljaju svoju vjeru u Božju ljubav i milost.

Knjiga pape Franje Božja muka – nada za tebe sadrži njegove najljepše i najpotresnije misli, nagovore i molitve izrečene u raznim prigodama, a sve ih povezuje vazmeno otajstvo. Papa Franjo osjetljiv je na temu čovjekovog trpljenja i ne propušta ni jednu priliku da o tome govori.

Za križem Kristovim Antona Šuljića zbirka je osam križnih putova. Na kraju je donesen kratki povijesni prikaz nastanka pobožnosti križnoga puta, a knjiga je obogaćena ilustracijama muke Kristove najboljih hrvatskih suvremenih slikara. Namijenjena je zajedničkom, ali i pojedinačnom moljenju, odnosno meditaciji, a poslužit će i kao dobar poklon.

Križni put sv. Josemarije Escrive ukazuje na samo srce duhovnosti ovog utemeljitelja Opusa Dei: za njega se najkraći put do produbljenja duhovnog života sastojao u stavljanju u rane raspetoga Gospodina. Molitvenik je više namijenjen misaonoj, negoli usmenoj molitvi. Svaka postaja, naime, popraćena je autorovom kontemplacijom i točkama za razmatranje uzetim iz njegovih propovijedi i duhovnih nagovora.

Veliki tjedan vrijeme je za kršćane da se prisjete da, koliko god život bio težak, uvijek postoji nada u Božjoj ljubavi i milosti. Vrijeme je da se podsjetimo na golemu žrtvu koju je Isus podnio za nas i obnovimo svoju predanost u nasljedovanju Isusa na križnom putu i u ustajanju na novi život.