“Predstavljanje će se održati ove subote, 25. studenog 2023. godine s početkom u 18 sati u velikoj dvorani hotela Pax na Trsteniku, u sklopu franjevačkog samostana (u dvoranu se ulazi s parkirališta Klerikata).

Iz akademske crkve sv. Filipa Nerija iznikla je udruga Volonteri Filipa Nerija koja okuplja vjernike koji inače svake godine, a sada već petnaest godina, organiziraju bolesničko hodočašće u Lurd. Tako su u Lurdu na bolesničkom hodočašću upoznali i Luku koji je bio hodočasnik. Na društvenim mrežama ističu da su ‘Luku iz Vinjana upoznali jedne godine na bolesničkom hodočašću u Lurd’. ‘Lani (2022.) je bio s nama u Asizu. Ova prelijepa pjesnička duša i njegove pjesme oduševile su umjetnički dio naše volonterske ekipe. Pala je ideja da bismo mogli organizirati promociju za Lukinu najnoviju knjigu, Kao noć i dan. Trebalo je čekati da se promocija dogodi najprije u Imotskom, i evo nas, možemo vam je uskoro najaviti i u Splitu.’

Na predstavljanju knjige govorit će umirovljena profesorica Vanja Škrobica, suradnica udruge Srce, zatim volonterka Filipa Nerija Vesela Dujmić koja je i sama autorica više knjiga proze, sam autor Luka Markota i drugi. Program predstavljanja knjige vodit će Pere Eranović. Nakon predstavljanja knjige uslijedit će mala zakuska i zajedničko druženje u dvorani hotela Pax, a svi prisutni moći će kupiti knjigu, razgovarati s autorom te dobiti posvetu za knjigu.

Za volontere je ovaj događaj više od pukog predstavljanja jedne jako dobre knjige – to je i prilika za druženje s jako dragim i posebnim ljudima s kojima već petnaest godina dijele radosne i teške životne trenutke.

Potičemo sve da dođu na ovo predstavljanje knjige i tako podrže mladoga pjesnika i autora, ali i da se podruže s volonterima i hodočasnicima iz Filipa Nerija.

Predstavljanje knjige ‘Kao noć i dan’ Luke Markote
Hotel Pax, velika dvorana, subota 25. studenog 2023.
Predstavljači: Vanja Škrobica, Vesela Dujmić
Moderator: Pere Eranović
Još sudjeluju: autor Luka Markota
Glazba: Ante Vrdoljak, član udruge Srce i Lukin prijatelj iz škole Slava Raškaj; Roko Vukušić, voditelj glazbene radionice u udruzi Srce”