Knjiga Najprije čovjek Ivana Goluba nastala je kao plod dubokih promišljanja i nagovora koje je Ivan Golub držao bogoslovima u vrijeme kad je bio rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu. Knjiga je, međutim, već desetljećima vrlo tražena, osobito među mladima, jer joj je u središtu najprije čovjek kojem se Golub obraća.

Ova zgusnuta i poučna knjiga govori o slobodi, ljubavi, radu, umoru, odmoru, igri, odgoju i molitvi nadahnuta je Biblijom i nekim velikim imenima iz znanosti. Iako su nagovori u početku bili namijenjeni bogoslovima, misli uobličene u ovu knjigu zapravo odgajaju svakog čitatelja da izgradi zdravu, neotuđenu i vedru osobnost, jer „potpunost osobe nikad nije završno potpuna“, kako kaže Golub. „Čovjek je slika Božja, prijatelj Božji; sličan Bogu postojanjem, govorom, radom i igrom, pojedinačnošću i mnoštvenošću, vladalaštvom; čovjek je dar svijetu, dar jedan drugome, dar Božji i dar Bogu.

‘Bog je ljubav’ (1 Iv 4, 16).

Čovjek je ‘slika Boga’ (Post 1, 26-27).

Dakle, čovjek je ljubav.

Najprije čovjek.“

Knjigu Ivana Goluba Najprije čovjekčlanovi Kluba prijatelja portala bitno.net do kraja lipnja mogu kupiti po 30 % nižoj cijeni (51,50 kn umjesto 75 kn) u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, kao i u web knjižari www.ks.hr s pomoću promo koda koji će primiti putem posebnog newslettera.

Ako još niste član Kluba prijatelja portala Bitno.net, prijavnicu možete ispuniti ovdje te se informirati o nizu pogodnosti koje članstvo donosi.