Knjiga Astronomija i duhovnost – Zvijezda betlehemska, koju potpisuje Christoph Gerhard, želi pokazati astronomsku pozadinu betlehemske zvijezde i meditirati o otajstvu Božića, jer je to dvoje usko povezano. Ova knjiga odlično ide uz božićno vrijeme i sasvim će sigurno poslužiti svima koji se zanimaju bilo za astronomska bilo za duhovna tumačenja svemirskih tijela i njihove prisutnosti u povijesti spasenja. Na posebnom popustu od 30 % (za 49 kn umjesto 70 kn) mogu je nabaviti članovi Kluba prijatelja Bitno.neta do kraja prosinca u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti (uz poseban promo kod koji će primiti putem newslettera).

Zvijezde su oduvijek oduševljavale čovječanstvo i pratile su ljudsku sudbinu na zemlji. U mračnijem dijelu godine, kakvo je ono prije i oko Božića, raste i ljudska potreba za svjetlom te se bude religijske čežnje. Zvijezda koju su slijedili mudraci s Istoka, i o kojoj je riječ u knjizi benediktinskoga opata poznate njemačke opatije u Münsterschwarzachu, predstavlja dva aspekta  jednog svijeta koji se može prirodoznanstveno istraživati, ali i gledati očima vjere. Ako se poput mudraca s Istoka damo njome voditi, tada ćemo moći bolje razumijevati spoznatljivi svijet, ali upravo tako i rast u vjeri. Pater Christoph k tome pojašnjava značenje zvijezda u Bibliji, kao i njihovu duhovnu snagu.

Ako još niste član Kluba prijatelja portala Bitno.net, prijavnicu možete ispuniti ovdje te se informirati o nizu pogodnosti koje članstvo donosi.