Upravo u ožujku obilježavamo osmu obljetnicu pontifikata pape Franje (13. ožujka) pa kao knjigu mjeseca za članove Kluba prijatelja portala Bitno.net Kršćanska sadašnjost izdvaja jednu Papinu knjigu, i to s jednom od njegovih omiljenih tema – milosrđem.

Djelo pape Franje, „Kateheze i nagovori o milosrđu” uz predočenje iskaznice Kluba prijatelja portala Bitno.net do kraja ožujka može se kupiti u knjižarama Kršćanske sadašnjosti po 30 % sniženoj cijeni. Umjesto po cijeni od 95 kuna, članovi Kluba ovu knjigu mogu kupiti za 66,50 kuna.

Naime, u ovoj knjizi sabrane su kateheze pape Franje na općim audijencijama srijedom i jubilejskim audijencijama subotom, te nagovori uz molitvu Anđeo Gospodnji i Kraljice neba, izgovoreni tijekom Izvanredne svete godine milosrđa, u kojima je obrađena tema milosrđa.

Svojevrsni je to priručnik teologije milosrđa pape Franje u kojem se milosrđe najprije promatra kroz prizmu starozavjetnih tekstova. Zatim se prelazi na novozavjetne tekstove, gdje se u obrađivanju i približavanju pojedinih aspekata milosrđa Papa obilato služi prispodobama, najvećim dijelom preuzetim iz Lukina evanđelja.

Na kraju Papa obrađuje tjelesna i duhovna djela milosrđa. Tekstovi nagovora i kateheza sadržani u ovoj knjizi, zbog otvorenosti, spontanosti i neposrednosti kojom Papa progovara o nekim aspektima milosrđa, omogućuju ujedno još bolje upoznati doista jedinstvenu osobnosti i „zaviriti“ u dušu pape Franje, za kojega se s punim pravom može reći da je papa milosrđa.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Posjetite knjižare Kršćanske sadašnjosti i iskoristite posebnu pogodnost akcije.

Ako još niste član Kluba prijatelja portala Bitno.net, prijavnicu možete ispuniti ovdje te se informirati o nizu pogodnosti koje članstvo donosi.