Niz „razmjena darova“ ima ekumenski značaj i želi označiti veze koje ujedinjuju kršćane raznih vjeroispovijesti u brojnim područjima vjerskoga i društvenoga života. To jedinstvo ukorijenjeno je u krštenju i zajedničkom ispovijedanju vjere u Boga koji je Trojstvo i ljubav.

Ovi svesci sabiru Papine govore i donose njegove još neobjavljene tekstove, kojima su kao uvod poslužili prinosi predstavnika braće i sestara odijeljenih Crkava i crkvenih zajednica, s kojima smo na zajedničkom putu prema uspostavljanju punog zajedništva.

Naslovi s dosad neobjavljenim Papinim tekstovima

Naša majka zemlja – koja se bavi temom ekološkoga izazova – sabire riječi, tekstove, govore i homilije pape Franje na temu očuvanja stvorenoga svijeta i promicanja dostojanstvenoga života za svakog čovjeka.

“Ovo je vrijeme da se ponovno naviknemo moliti uronjeni u prirodu, u kojoj se spontano rađa zahvalnost Bogu Stvoritelju. […] Ovo je vrijeme razmišljanja o našim načinima života […] Trenutak je da prijeđemo, brzo i odlučno, na oblike čiste energije te održive i kružne ekonomije”, kaže Papa.

U knjigu nas uvodi predgovor ekumenskoga patrijarha Bartolomeja, koji naglašava suglasje između pravoslavaca i katolika u zaštiti – u svjetlu vjere u Krista – dara stvorenoga svijeta i ljudskoga života, ponajprije u njegovim najkrhkijim i najnezaštićenijim pojavama.

Molitva. Dah novog života sabire najznačajnije riječi pape Franje o molitvi, kako bi pomogla kršćanima da žive osobni odnos s Gospodinom. Posebno mjesto u ovoj zbirci zauzimaju kateheze koje je Papa održao na temu Očenaša na audijencijama srijedom.
„Isus ne daje apstraktnu definiciju molitve niti poučava neku učinkovitu tehniku molitve da bi se nešto ‘dobilo’. Umjesto toga, on poziva svoje da steknu iskustvo molitve, stavljajući ih izravno u kontakt s Ocem, pobuđujući u njima čežnju za osobnim odnosom s Bogom, s Ocem. Tu se krije novost kršćanske molitve!”, uči nas Papa.
Predgovor knjizi napisao je patrijarh Moskve Kiril, koji upućuje na duboki sklad između katolika i pravoslavaca u življenju kršćanske dimenzije susreta s Gospodinom; doista, po zajedništvu s Duhom Svetim, i onda kada se moli u skrovitosti vlastite sobe, u stvarnosti čitava Crkva i svijet sudjeluje u molitvi.

Dodatna posebnost

Posebnost ovih izdanja, osim značajne ekumenske vrijednosti, jest i ona ekološkog značaja. U njih su ugrađene i poniznost i jednostavnost koje papa često svima stavlja na srce, što se vidi i u nazivu ovoga niza, razmjena darova, koji je pisan izričito malim slovima.

Za ove nove naslove primamo predbilježbe do 16. travnja 2020.! Požurite i pretplatite se za svoj primjerak s posebnim popustima:

Papa Franjo. Molitva: redovna cijena: 110,00 kn u pretplati: 75,00 kn
Papa Franjo. Naša majka Zemlja: redovna cijena: 90,00 kn u pretplati: 55,00 kn

Predbilježbu i pretplatu možete izvršiti putem:
1. Telefona: 01/6349-030; 01/6349-031 – Nazvati možete od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati
(Naručeno možete platiti po predračunu, pouzećem)

2. Elektronskom poštom: ks-prodaja@ks.hr
Dovoljno je da navedete svoje podatke, naslove i količinu primjeraka te adresu dostave
(Naručeno možete platiti po predračunu, pouzećem)

Na sve kupovine iznad 100,00 kn poštarina je besplatna.
Naručene naslove isporučujemo dostavnom službom.

Kršćanska sadašnjost | Bitno.net