Noć knjige i umjetna inteligencija

Knjige su izvanredna blagodat za sve ljude jer već tisućama godina prenose znanje i informacije. Bez njih civilizacijski napredak nije moguć. Ipak, knjige imaju jednu manu – a to je da sporo prenose informacije. Internet je riješio problem brzine razmjene informacija i otvorio mogućnosti za nove tehnologije poput umjetne inteligencije. To, međutim, nameće važna etička pitanja. Načela po kojima se može pristupati tim pitanjima možemo pronaći u Bibliji i mnogim djelima kršćanske literature.

Riječ Božja i moć čovjeka

Jedno takvo djelo je i knjiga Aktualne teme biblijske teologije.

Knjiga je odgovor na sljedeća pitanja: Što kaže Biblija o umjetnoj inteligenciji? Što kaže o ekologiji, migracijama, demografiji, nepotizmu…?

Tom prigodom, radosno Vas pozivamo na susret s autorom Tarasom Baščevskim.

Susret će se održati u subotu, 22. travnja, u 12 sati u zagrebačkoj knjižari KS-a na adresi Kaptol 1. S autorom ćemo razgovarati o navedenoj knjizi i vidovima njezine relevantnosti u suvremenom svijetu, s posebnim naglaskom na temu ovogodišnje Noći knjige.

Osim ovog susreta uživo, koji će biti snimljen i dostupan na Youtube kanalu Kršćanske sadašnjosti, izdvajamo i susret s autorom knjige Teološko-bioetičko vrjednovanje transhumanističke antropologije.

Susret s autorom Odilonom-Gbenoukpo Singbom na temu transhumanizma i umjetne inteligencije možete pogledati ovdje, na Youtube kanalu Kršćanske sadašnjosti.

Popusti

Uz Noć knjige 2023., u akciji Riječ Božja i moć čovjeka za Vas pripremamo prigodne popuste koji će trajati sve do 30. travnja!

  • Uz promo kod: eKNJIGA23 sve naše eKnjige snižene su do 30%
  • Nova tiskana izdanja snižena su do 20%
  • Izabrani naslovi sniženi su do 30%

„Sanjaju li roboti elektroničke knjige?“ tema je ovogodišnje Noći knjige i stoga smo pripremili posebnu pogodnost: besplatna eKnjiga po izboru uz kupnju knjiga Aktualne teme biblijske teologije ili Teološko-bioetičko vrjednovanje transhumanističke antropologije, koje između ostaloga govore o važnim temama umjetne inteligencije.