akladnička kuća Verbum nedavno je objavila utjecajnu i popularnu knjigu Emocionalna krepost autorice Sarah Swafford koja za temu ima muško-ženske  odnose i veze. Za razliku od mnogih knjiga koje govore o vezama na način da su usmjerene ponajviše na ono što mladi ne bi smjeli raditi u vezama, ova knjige progovara o tome što bi trebalo činiti kako bi mladi ljudi pobijedili unutarnje i vanjske poteškoće i ostvarili ljubav i vezu koju doista žele i zaslužuju.

Mnogi se mladi boje, nesigurni su i zabrinuti da nikada neće biti dovoljno dobri i da nikada neće biti istinski voljeni. Tome pridonose i društvene mreže kao i aplikacije za upoznavanje i dopisivanje, stvarajući pritiske, kriva očekivanja i mnogobrojna razočaranja. U takvim okolnostima knjiga  Emocionalna krepost  može biti vrlo koristan priručnik koji će mladima pružiti sve što trebaju znati kako bi uspostavili uspješne veze, počevši od prvih koraka u upoznavanju i prijateljevanju, preko utvrđivanja odnosa, udvaranja i hodanja pa sve do zaručništva i braka. Osim toga, knjiga je prepuna praktičnih i duhovitih primjera koji je čine vrlo životnom.

Autorica Sarah Swafford, koja već dugi niz godina radi kao profesionalna savjetnica za mlade, u knjizi Emocionalna krepost upućuje kako pronaći istinsku ljubav i daje praktične savjete mladićima i djevojkama na njihovom putu pronalaženja prave osobe i održavanja uspješnih veza. Donosi i svojevrsni hodogram, plan za preživljavanje veze i za zajamčeni uspjeh u svakoj njezinoj fazi.

Pružajući neizostavnu pomoć u izgradnji doživotne ljubavne priče ona među ostalim otkriva: kako slijediti svoje srce i pritom ne izgubiti glavu; kako raskrinkati krivu sliku savršenstva i odbaciti pritiske, nesigurnosti i strahove; kako izbjeći tobogan emocija i ciklus iskorištavanja; kako razlikovati između površnog flerta i iskrenog udvaranja; kako preživjeti razočaranja i prekide; što je emocionalna krepost i kako štiti naše osjećaje i misli; kako biti istinski neodoljiva, istinski neodoljiv; kako stvoriti životni i ljubavni plan koji možemo provesti u stvarnosti; kako napredovati etapama prirodnoga tijeka odnosa koji na najbolji način vodi od prvoga susreta do sretnog braka.

Knjiga Emocionalna krepost u prijevodu Emine Kovačević dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr. Više o njoj možete saznati na linku ovdje.