Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 21. prosinca na konferenciji za medije predstavila je knjigu Naučiti jezik srca. Na konferenciji su sudjelovali mr.sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Život nas uvijek stavlja pred izbore, a ako ih ne činimo svjesno, na kraju život bira umjesto nas i odvede nas tamo gdje ne želimo. Stoga je potrebno znati dobro odlučivati i usvojiti umijeće razlučivanja, a upravo se time bavi nova knjiga pape Franje Naučiti jezik srca objavljena u izdanju nakladničke kuće Verbum.

Progovarajući o tome što je razlučivanje, kako donositi ispravne odluke, postoji li siguran životni kompas i koji nas koraci vode do istinske životne radosti Papa ističe da je srce to koje nam govori o Bogu, a naš je zadatak da, osluškujući ga, naučimo razumjeti njegov jezik.

Svima nam je jasno da je život svakoga od nas ispunjen brojnim odlukama i odabirima. Ponekad su izbori jednostavni, a ponekad nas život stavlja pred neočekivane situacije u kojima svatko od nas mora donijeti vlastitu odluku. U takvim trenucima redovito osjećamo veliki pritisak, svjesni kako se nalazimo pred sudbonosnom odlukom koja će bitno usmjeriti naš život. Kako u takvim presudnim trenucima donijeti dobru odluku koja će nas usmjeriti na pravi put i ispuniti zadovoljstvom i radošću? 

Na temelju Božje riječi, ignacijevske duhovnosti i vlastitog iskustva papa Franjo u katehezama sabranim u ovoj knjizi otkriva nam tajnu uspješnog razlučivanja i pruža neprocjenjive savjete koji će nam pomoći donijeti ispravnu i dobru odluku u izazovnim i neplaniranim životnim situacijama.

Ova knjiga neprocjenjivi je dar i vodič svima koji traže životni kompas i put do istinske radosti. Jednako tako, u ovo blagdansko vrijeme, knjiga Naučiti jezik srca pape Franje bit će i predivan božićni poklon za vaše najmilije.

Knjigu pape Franje Naučiti jezik srca možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr

Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.