Vjerujemo da bi mnogi roditelji voljeli da njihovo dijete među mnogim školskim knjigama ima i jednu duhovnu, općenito uvaženu i kroz stoljeća cijenjenu knjigu koja bi ostajala s njim, u ovom ili onom obliku, i kad jednoga dana ostavi sve svoje školske udžbenike. Koja je knjiga za to prikladnija od Biblije? Renate Gunzel-Horatz, priređivačica teksta Moje školske Biblije, potrudila se načiniti jednu prilagođenu verziju Biblije za djecu od prvog do šestog razreda osnovne škole.

U ovom djelu svoje mjesto ima svaka od knjiga Staroga i Novoga zavjeta, no njihov tekst tako je prilagođen osnovnoškolskom djetetu da niti čini štetu biblijskom tekstu glede biti svetopisamske poruke niti od maloga čitatelja traži doslovno čitanje cijele Biblije.

Naime, biblijske knjige zastupljene su s po nekoliko zanimljivih priča prepričanih suvremenim jezikom i popraćenih ilustracijama koje katkad spajaju motive spomenute u tekstu s motivima suvremenog života današnjeg čitatelja.

Knjiga Moja školska Biblija nešto je posve osobito, različito od svih drugih knjiga koje će se naći u školskim torbama. Iako izgleda kao jedna knjiga, zapravo se sastoji od mnogih. Biblija je zapravo prava mala knjižnica – sa 73 sveska (43 pripadaju Starom zavjetu, a 27 Novom zavjetu). U njoj ima priča, pjesama, zakona, psalama, poslovica i poslanica. A ima i obilje ilustracija i povijesne karte. Učenicima od prvog do šestog razreda ova će Biblija moći biti vjeran pratitelj školskom vjeronauku ili pak osobnom promišljanju o vjeri, u krugu obitelji.

Knjigu Moja školska Biblija članovi Kluba prijatelja portala bitno.net do kraja rujna mogu kupiti po 30 % nižoj cijeni (84 kn umjesto 120 kn) u knjižarama Kršćanske sadašnjosti.

Ako još niste član Kluba prijatelja portala Bitno.net, prijavnicu možete ispuniti ovdje te se informirati o nizu pogodnosti koje članstvo donosi.