Kršćanska sadašnjost na svojem novoopremljenom štandu u 5. paviljonu Zagrebačkoga velesajma ove godine posjetitelje daruje knjigom za kupnje iznad 30 eura te kuponom od 20 % na iduću kupnju nakon kupnje od 50 eura na Interliberu. Posjetitelje čekaju i razna mala iznenađenja, kao i dobri popusti: 20 % snižena su nova izdanja, 25 % Biblije, a od 30 % do 60 % sve ostalo. U web knjižari (www.ks.hr) , kao i u knjižarama Kršćanske sadašnjosti (u Zagrebu, Karlovcu, Mariji Bistrici, Zadru, Splitu i Osijeku) na popustu do 60 % izdvojeno je više od 170 naslova iz područja duhovnosti, ekumene, kršćanskih klasika, izdanja za djecu i mlade, aktualne teološke kršćanske refleksije do teoloških izdanja, priručnika, monografija, crkvenih dokumenata itd.

U nastavku izdvajamo nekoliko istaknutih knjiga koje ove godine vrijedi potražiti po sjajnim cijenama.

Među naslovima sniženima 50% – 60 % našle su se mnoge vrijedne knjige, od kojih izdvajamo nekoliko:

  1. Shvatiti vjeru. Teologija čina vjere (Christoph Böttigheimer): što znači pojam „vjera“ u kršćanskom smislu? Što je potrebno da bi se moglo reći: credo – vjerujem? Je li vjera samo Božji dar ili je i stvar razuma? Na ta i mnoga druga pitanja odgovara ova vrijedna knjiga (13,00 € umjesto 26 €).
  2. Pisma Bogu (prir. René Guitton): Više no uzbudljivo bit će ovo štivo svakome tko se iskreno zanima za osobna iskustva i iskaze koje je stotinu različitih autora, na poticaj priređivača ove knjige, napisalo kao osobno pismo Bogu. Među njima ima katolika, pravoslavaca, protestanata, Židova, muslimana, bahaista i budista. Svima im je zajedničko priznanje da Bog jest, da čovjek nastaje, živi i nestaje u ovisnosti o njemu. (7,50 € umjesto 15 €)
  3. Papa Franjo. Život i izazovi (Saverio Gaeta): U knjizi poznatog vatikanista nalazi se Papin životopis od prikaza njegove useljeničke obitelji pa sve do prvih koraka njegova pontifikata. Drugi dio knjige donosi misli novoga Pape naslovljenih Prijeći prag vjere, a mogu se pročitati poglavlja o idejama kardinala Bergoglia u deset riječi kao i o budućnosti Crkve i svijeta. (7 € umjesto 14 €)

Mnoštvo naslova sniženo je 30% – 60 %, od dječjih do teoloških, katehetskih ili pak kršćanskih klasika, među kojima izdvajamo sljedeće naslove:

  1. Budni budite i molite, Za bolji svijet, Pođite za mnom, 33 meditacije (Tomislav Ivančić): Niz duhovnih izdanja koja već godinama privlače pozornost čitatelja istaknutoga autora Tomislava Ivančića na popustu su od 30 %. 
  2. Što znamo o Bibliji? (Sue Graves): Ova knjiga, snižena čak 60 %, sadržava točno 58 odgovora na probrana i najčešća pitanja koja si postavljamo o povijesti Biblije, tj. glede njezina nastanka, o njezinim piscima, jeziku na kojem je napisana, o njezinom putu do nas, kršćana, te o smislu njezine poruke. Osim toga sadržava i rječnik koji pojašnjava preko četrdeset najvažnijih, i u narodu najprisutnijih, pojmova vezanih uz Bibliju. Sjajan dar za djecu i mlade! (4,04 € umjesto 10,10 €)
  3. Sveti Josip. Biblijske misli o njemu (Dominique Joseph): Ova nas zbirka misli, na posljetku, vodi k promišljanju o osobi i poslanju Marijina zaručnika, Josipa pravednoga. U malo duhovnih ili teoloških redaka, ustrajno nas pozivajući na razmatranje i razmišljanje, nudeći nam lectio divina – božansko štivo – poput sažete pripovijesti, otkriva nam zanatliju iz Nazareta. (7€ umjesto 10 €)
  4. Hrvatski vremeplov. Teološko-etička promišljanja o hrvatskoj zbilji (Josip Grbac): Knjiga sabire kolumne koje je autor pisao, kroz više od jednog desetljeća, u dva katolička mjesečnika, u obiteljskoj reviji Kana, pod naslovom Pitanje sadašnjega trenutka i u glasilu Porečko-pulske biskupije Ladonja pod naslovom Aktualno. Cilj je ove knjige da olakša kršćaninu odluku kako se, kao kršćanin, postaviti u odnosu na mnoga zbivanja u hrvatskom društvu jer on nije i ne smije biti pasivni promatrač zbivanja oko sebe. (16,72 € umjesto 23,89 €)
  5. Za vječnost. Razmatranja o liku svećenika (Robart Sarah): Na temelju meditacija na tekstove sv. Augustina, Ivana Zlatoustog, Grgura Velikog, Bernarda iz Clairvauxa i drugih, kardinal Sarah želi dati konkretne odgovore na neviđenu krizu kroz koju prolazi Katolička Crkva. (17,65 € umjesto 25,22 €)
  6. Samo jedna Crkva (Papa Franjo, Benedikt XVI.): Ova knjiga donosi usporedne glasove dvojice papa, pape Franje i Benedikta XVI., o ključnim temama Crkve i učiteljstva. (26 € umjesto 18,20 €)
  7. Toma Akvinski (Giovanni Ventimiglia): Knjiga prikazuje život i djelo nezaobilaznoga autora u filozofiji i teologiji koji je odigrao snažnu ulogu u povijesti zapadne misli. (8,40 € umjesto 12 €)
  8. Što je to obitelj? (Fabrice Hadjadj): Knjiga istaknutog filozofa i esejista otvara elementarno pitanje koje je danas u vrijeme istospolnih „brakova“, rodne ideologije, tehničkih manipulacija embrijima sasvim smisleno postaviti. (11,20 € umjesto 16 €)

Novi naslovi sniženi 20 %

Tijekom ovogodišnjeg Interlibera prava je prilika nabaviti i neke od novih naslova koji su sniženi 20 %, a od kojih izdvajamo:

  1. Nebo na zemlji. Ljubiti i služiti za preobraženje svijeta i “Ja sam ne bojte se”. Riječi pape Franje o izbjeglicama i migrantima (Papa Franjo): Dvije nove knjige pape Franje vrlo su aktualne te sabiru njegove misli o prisutnost Boga usred svojega naroda, kraljevstvu pravednosti, bratstva i uzajamne podrške te migrantima i izbjeglicama, onima na rubu društva.
  2. Poraz ljudskosti. Crkveni nauk u epohi nuklearnog oružja (Odilon-Gbènoukpo Singbo): Potaknut ratom u srcu Europe između dviju kršćanskih zemalja, Rusije i Ukrajine, autor je želio aktualizirati kršćansku mirovnu etiku. Knjiga je predstavljena na ovogodišnjem Interliberu, a više o tome pročitajte ovdje. (20,80 € umjesto 26 €)
  3. Intenzivna njega. Zapisi jednog duhovnika (Željko Barbarić): Knjiga nas vodi na put satkan od 34 postaje; 34 priče u obliku pisama u kojima autor s nama dijeli svoja traženja, čuđenja, spoznaje, nadanja. Knjiga je već tiskana u drugom izdanju, izazvala je veliko zanimanje čitatelja i kako god shvatili kompleksnost izričaja ove knjige, za čitatelja je važno znati da su oni prožeti sasvim osobnim, nenametljivim optimizmom i kršćanskom radošću. (12,80 € umjesto 16 €)
  4. Katekizam duhovnoga života (Kardinal Robert Sarah): U knjizi kardinal Sarah želi pokazati kako krenuti i napredovati na unutarnjem putovanju duhovnoga rasta pa tako odgovara na pitanja kao što su: Kako se vratiti samima sebi, na mjesto prisne Božje prisutnosti? Koji put slijediti i koja konkretna sredstva upotrijebiti kako bi se Bog vratio u središte naših života? Kako ostati ustrajan na putu obraćenja? Riječ je o doista pravom katekizmu, ali ne s akademskim ciljevima, već s praktičnima tako da je s pravom ova knjiga izazvala veliko zanimanje javnosti čim je objavljena, a sada ju Kršćanska sadašnjost donosi hrvatskim čitateljima. (24 € umjesto 30 €)
  5. Što se događa u misi? (Jeremy Driscoll): Knjiga Što se događa u misi? želi dati potpuniji i jasniji odgovor na ova pitanja stavljajući u središte promišljanja ono što je najvažnije u slavlju svete mise, a to je da se misu doživi u punini otajstva koje se slavi i da se to otajstvo kasnije doživi i živi u svakodnevnom životu. (13,60 € umjesto 17 €)

Od 7. do 12. 11. cjelokupnu ponudu Kršćanske sadašnjosti provjerite na Interliberu (5. paviljon), u knjižarama ili iz udobnosti svojega doma na www.ks.hr/akcije.

Sponzorirani članak