Svećenik don Luigi Epicoco od lipnja 2019. do siječnja 2020. vodio je više ugodnih razgovora s papom Franjom, kojima je glavna tema bio lik Ivana Pavla II. Upravo se Ivan Pavao II., kako vrijeme prolazi, sve više pokazuje u čitavoj svojoj mnogostranosti. 

Otvoreni razgovori koje knjiga donosi dotiču se nekih vidova zanimljivih i za cijelu Crkvu, a prikupljeni su i poneki dragocjeni autobiografski podaci o životu pape Franje. Knjiga Sveti Ivan Pavao Veliki čuva svježinu dijaloga i riječi kojima su izgovoreni, a odgovori Svetog Oca konkretno su (s)mjerodavni, iskreni i prodorni te daju nazrijeti njegovu začudnu unutarnju slobodu, ujedinjenu s neusiljenom hrabrošću i istinskom franjevačkom jednostavnošću. 

Uz riječi „Ja sam učio od njega“, govoreći o Ivanu Pavlu II., papa Franjo kaže: „Bio je slobodan čovjek, sve do kraja, a i u beskrajnoj nemoći koju je proživljavao, siguran sam da je uvijek sačuvao veliku pronicavost i veliku svijest o tome što znači za život Crkve. Možda su mu neka stanja uvećala boli, no sigurno je da je do zadnjega daha bio papa, bez kolebanja. Njegovo svjedočenje bilo je iznimno, sve do križa.“

Knjiga Sveti Ivan Pavao Veliki 10. je svezak u nizu Razgovori i svjedočanstva biblioteke Polazišta Kršćanske sadašnjosti.  

Knjigu Sveti Ivan Pavao Veliki članovi Kluba prijatelja portala Bitno.net do kraja travnja mogu kupiti po 30 % nižoj cijeni (9,80 € umjesto 14 €) u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, kao i u web knjižari na www.ks.hr s pomoću promo koda koji će primiti putem posebnog newslettera.

Ako još niste član Kluba prijatelja portala Bitno.net, prijavnicu možete ispuniti ovdje te se informirati o nizu pogodnosti koje članstvo donosi.