U knjizi možete naći homiliju sv. Ivana Damaščanskog u prigodi proslave svetkovine Marijinog rođenja, i tri govora za uznesenje Blažene Djevice Marije, ali i mnogo više (npr. biografiju Ivana Damaščanskoga, prikaz spomena Blažene Djevice Marije u Novome Zavjetu, pregled naziva Bogorodica u otačko doba citirajući i navodeći čak 19 otačkih autora, i više).

Ivan Damaščanski je svojim propovijedima o Djevici Mariji, posebice onima o Marijinu uznesenju, kao malo tko u ranome kršćanstvu razgovjetno izrazio vjeru svoga vremena u Marijino uznesenje te je uvelike utjecao na teologe koji su poslije njega razmišljali o toj tajni Djevičina života.

Ivan Damaščanin rođen je u Damasku, živio je u drugoj polovici 7. i prvoj polovici 8. st. i pripada među najistaknutije ličnosti dugog otačkog razdoblja te se smatra da upravo s njime ono i završava.

Knjigu Svečani govori o Djevici Mariji članovi Kluba prijatelja portala Bitno.net do kraja svibnja mogu kupiti po 30 % nižoj cijeni (10,50 € odnosno 79,11 kn umjesto 15 € odnosno 113,02 kn) u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, kao i u web knjižari www.ks.hr s pomoću promo koda koji će primiti putem posebnog newslettera.

Ako još niste član Kluba prijatelja portala Bitno.net, prijavnicu možete ispuniti ovdje te se informirati o nizu pogodnosti koje članstvo donosi.