Crkva i svijet primili su nedavno vijest o preminuću pape u miru Benedikta XVI. Prigoda je to da se podsjetimo na njegov značaj, u zahvalnosti Bogu za njegov život i djelo, kao za papinsku službu. Prigoda je također da upoznamo i njegovu misao.

Knjiga Bog Isusa Krista skup je razmatranja o Trojedinome Bogu i Božjem utjelovljenju u Kristu koja tvore most između teologije i navještaja, teologije i pobožnosti, „koje su danas više nego ikada upućene jedna na drugu, a ipak su u stalnoj opasnosti da žive jedna mimo druge.“

Sastavljena od dva niza razmatranja, o Bogu Ocu, zatim o Isusu Kristu, te jednog razmatranja o Duhu Svetomu, knjižica nastaje još 1976. godine i biva posvećena autorovoj subraći s kojom je te godine slavio dvadesetpetu godišnjicu svećeničkoga ređenja. Ponovno je izdana u godini u kojoj autor biva izabran za papu, te uzima ime Benedikt XVI. Pošto pružaju uvid u misao teologa koji kasnije postaje papom, razmatranja zrače daleko većom dubinom i dometom, negoli je autor mogao zamisliti pišući ih u svrhu propovijedi.

Knjigu Bog Isusa Krista. Razmatranja o Trojedinom Bogu članovi Kluba prijatelja portala bitno.net do kraja siječnja mogu kupiti po 30 % nižoj cijeni (4,90 € odnosno 36,91 kn umjesto 7 €odnosno 52,74 kn) u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, kao i u web knjižari www.ks.hr s pomoću promo koda koji će primiti putem posebnog newslettera.

Ako još niste član Kluba prijatelja portala Bitno.net, prijavnicu možete ispuniti ovdje te se informirati o nizu pogodnosti koje članstvo donosi.