Početak nove godine nerijetko je i vrijeme previranja, osobnih promišljanja i novih odluka. Činjenica je da svaki čovjek želi biti sretan, no kako tu sreću pronaći korak je na kojem se mnogi spotiču, prije samog polaska na put traganja za srećom. Već sam naslov knjige Putokazi sreće izaziva znatiželju i potiče da ju se uzme u ruke. Za čovjeka u vjeri to može biti pravi prvi korak prema pronalasku sreće. 

Naime, Blaženstva, koja je Isus izgovorio u Govoru na gori, putokazi su sreće koji čovjeka usmjeravaju na put koji nije lagan, štoviše, pozivaju na umiranje sebi, ali tim se umiranjem donosi obilan rod. Kršćanska sadašnjost ovoga je siječnja kao knjigu mjeseca izdvojila upravo knjigu Putokazi sreće. Blaženstva i svjedočanstva vjernika koja se na popustu od 40 % (90 kn umjesto 150 kn) može kupiti do kraja siječnja u knjižarama i web knjižari.

Riječ je o jedinstvenoj i dragocjenoj knjizi u nas. Ona je plod suradnje čak 26 autora i 77 suradnika, teologa i laika, koji odgovaraju na temeljnu čovjekovu čežnju za srećom, a objavljena je u suizdanju Kršćanske sadašnjosti i Glasa Koncila. Autori upravo u Kristovim Blaženstvima nalaze temelj za tu sreću.

Knjiga Putokazi sreće je iznikla iz iskustva vjere i njezinoga poznavanja kao nauka i kao prakse – iznikla je iz života.

Glavni urednik knjige Ivan Vajić u uvodu piše: „Isusova blaženstva put su i putokaz do istinske sreće. Sreća u ovom kontekstu nije lijepo raspoloženje, odnosno prolazna emocija blagostanja, a najmanje grešni užitak. Istinsku sreću nalazimo u duši ispunjenoj ljubavlju, radošću i mirom. Ona nosi dušu koju ispunja Kristov duh.“ Još dok je bila u rukopisu o knjizi su izvrsna mišljenja izrekli brojni autoriteti na području crkvenosti, znanosti i kulture.

Kako je o ovoj čudesnoj knjizi rekao fra Bonaventura Duda, ona će od prvoga do zadnjega retka pokazati čitateljima koliko su jake spone božanske ljubavi, milosrđa i milosti s onima koji u Njega vjeruju. Ovo je pravi priručnik za vjernike. S njim se dodiruje sam Bog, koji stalno stvara novoga, preobražena čovjeka.

Kardinal Josip Bozanić kaže da će ova knjiga „s jedne strane prikupiti dragocjeno blago Crkve u tumačenju blaženstava, a s druge je strane svjedočanstvo vjernika da su Božje riječi istinite i djelotvorne u konkretnom životu čovjeka“.

Kardinal Vinko Puljić tvrdi da se ove retke „čita s posebnim osjećajem proživljavanja traženja sreće“, a predsjednik HBK mons. Želimir Puljić uočava da je knjiga plod uma i srca mnogobrojnih autora i suradnika koji su sigurni putokaz za usvajanje Blaženstava kao  „Isusove ustavne odredbe“.

Akademik Stjepan Damjanović, vezano uz knjigu, tvrdi: „Slijediti Krista – siguran je put prema sreći! To iščitavamo iz svakoga retka ove posebne knjige, ovoga časoslova sreće.“

Knjiga sadržava svjedočanstva vjernika, meditacije blaženstava te tumačenja plodova Duha Svetoga pa ju čitatelj može držati i svojevrsnim priručnikom za rast u vjeri i za traganje za srećom. U knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti knjiga Putokazi sreće može se kupiti po cijeni od 90 kn (umjesto 150 kn) do kraja siječnja.