Nema puno vjernika laika koji svoja najiskrenija duhovna iskustva, razmišljanja i upitnosti žele podijeliti s javnošću. Kao da se većina voli skrivati pod zajednički nazivnik, sada već skoro pa i pejorativnog određenja, “stada”. Lakše je, čini se, biti skupina ili čak broj no biti svjestan pojedinac u tome mnoštvu. Marina Kruljac to nije i ne želi biti. Ona svojom vjerom, pa zato i svojom knjigom, ostaje u “stadu”, ali u njemu ne želi biti anonimna, odnosno ne želi se odreći samosvojnog promišljanja, a kamoli vlastite upitnosti i darovitosti.

Knjiga “I ja Tebe volim” njezin je vlastiti credo, osobna karta njezine zauzete vjere, vjere koja se klanja, koja traži, koja se sagiba i koja pita, koja ne uzima sve zdravo za gotovo nego kroz filtar vlastite duhovne i intelektualne inkubacije procjeđuje zbilje i istine, upitnosti i nadanja, strahove i očekivanja. U ovim tekstovima svidjet će nam se upravo ta osobna crta koja, da nismo ovako sramežljivo okrenuti guranju pod tepih osobnih i iskrenih doživljaja, ne mogu a da nas se ne tiču. Štoviše, zavidjet ćemo “svetom zavišću” autorici na iskrenosti, britkosti i istinoljubivosti.

Njezina vjera temelji se na evanđeoskome bitništvu i na vlastitoj duhovnoj strukturi koja je iznikla iz najljudskijeg korijena i najduhovnije jezgre – iskustvu. Spajajući ih ona daje svjedočanstvo vjere i života. Ako smo skloni tražiti dogmatske i ine preciznosti i ako nam baš i nije stalo do vehemencije duha i Duha, tad će nam poneki od ovih redaka pobuditi pozornost. No, ako smo poneseni i “zavedeni” tim Duhom, tad će nam on progovarati uz, iznad i prije formulacija koje nam se mogu učiniti snažnima, britkima ili čak nedovoljno preciznima. Zato ovu knjigu valja čitati otvorena duha okrenuta Duhu. On će nam pomoći otpečatiti čak i skrivene smislove – a oni su smislovi duboko proživljene osobne vjere i predana odnosa s Bogom u Kristu. Duhovni dnevnik Marine Kruljac zapravo će nam pomoći da se i sami odvažimo napisati svoj vlastiti. To je smisao ovih tekstova i ovoga pisanja. To je zapravo smisao svjedočanstava kojima vrvi ova knjiga. (Iz recenzije Antona Šuljića)

Knjigu Marine Kruljac možete naručiti na ovom linku!

Sponzorirani članak: Marina Kruljac