„Varamo se ako mislimo da su svi oni koji su na životu doista i živi.“ Kroz knjigu, posvjedočila sam kako je Gospodin taj, jedan i jedini, koji nas oživljuje, ali ne samo nakon naše smrti, nego On to čini stalno, već sada, ovdje, dok još živimo. Da, Bog nas doista može oživjeti, ali za to su potrebni određeni preduvjeti. Na koji način nas Bog oživljuje i o kojim preduvjetima je riječ, možete pročitati u ovoj knjizi. (Marina Kruljac)

Nema puno vjernika laika koji svoja najiskrenija duhovna iskustva, razmišljanja i upitnosti žele podijeliti s javnošću. Kao da se većina voli skrivati pod zajednički nazivnik, sada već skoro pa i pejorativnog određenja, “stada”. Lakše je, čini se, biti skupina ili čak broj no biti svjestan pojedinac u tome mnoštvu. Marina Kruljac to nije i ne želi biti. Ona svojom vjerom, pa zato i svojom knjigom, ostaje u “stadu”, ali u njemu ne želi biti anonimna, odnosno ne želi se odreći samosvojnog promišljanja, a kamoli vlastite upitnosti i darovitosti.

Knjiga “I ja Tebe volim” njezin je vlastiti credo, osobna karta njezine zauzete vjere, vjere koja se klanja, koja traži, koja se sagiba i koja pita, koja ne uzima sve zdravo za gotovo nego kroz filtar vlastite duhovne i intelektualne inkubacije procjeđuje zbilje i istine, upitnosti i nadanja, strahove i očekivanja. U ovim tekstovima svidjet će nam se upravo ta osobna crta koja, da nismo ovako sramežljivo okrenuti guranju pod tepih osobnih i iskrenih doživljaja, ne mogu a da nas se ne tiču. Štoviše, zavidjet ćemo “svetom zavišću” autorici na iskrenosti, britkosti i istinoljubivosti.

Njezina vjera temelji se na evanđeoskome bitništvu i na vlastitoj duhovnoj strukturi koja je iznikla iz najljudskijeg korijena i najduhovnije jezgre – iskustvu. Spajajući ih ona daje svjedočanstvo vjere i života. Ako smo skloni tražiti dogmatske i ine preciznosti i ako nam baš i nije stalo do vehemencije duha i Duha, tad će nam poneki od ovih redaka pobuditi pozornost. No, ako smo poneseni i “zavedeni” tim Duhom, tad će nam on progovarati uz, iznad i prije formulacija koje nam se mogu učiniti snažnima, britkima ili čak nedovoljno preciznima. Zato ovu knjigu valja čitati otvorena duha okrenuta Duhu. On će nam pomoći otpečatiti čak i skrivene smislove – a oni su smislovi duboko proživljene osobne vjere i predana odnosa s Bogom u Kristu. Duhovni dnevnik Marine Kruljac zapravo će nam pomoći da se i sami odvažimo napisati svoj vlastiti. To je smisao ovih tekstova i ovoga pisanja. To je zapravo smisao svjedočanstava kojima vrvi ova knjiga. (Iz recenzije Antona Šuljića)

Knjigu Marine Kruljac možete naručiti na ovom linku!

Sponzorirani članak: Marina Kruljac