Istaknuti teolog i svećenik, prof. dr. sc. Tonči Matulić autor je sjajne knjige Franjina obnova papinstva i Crkve koju je Kršćanska sadašnjost objavila 2020. godine. I dalje aktualna tema vezana uz reforme pape Franje, papinstvo i Crkvu općenito u ovoj je knjizi znalački predstavljena, počevši od Papine reforme kurije koja je „intimno povezana s reformom Petrove službe“ koje pak „sugerira opet novo lice papinstva koje snažno uprizoruju završetak pontifikata pape Benedikta XVI. i pontifikat pape Franje od njegova samog početka do danas.

Knjiga Franjina obnova papinstva i Crkve  tijekom srpnja je u knjižarama Kršćanske sadašnjosti na popustu od 30 % za sve članove Kluba prijatelja portala Bitno.net.

Knjiga prvoga riječkog metropolita dr. Viktora Burića pojavila se u Godini sv. Pavla, o četrdesetoj obljetnici utemeljenja Riječke metropolije i sedamdeset šest godina nakon nastanka teksta. Riječ je o je zbiru članaka koje je prof. dr. sc. Matulić objavljivao u kršćanskoj obiteljskoj reviji Kana od 2011. do prosinca 2018. godine. Konkretno, u 29 članaka ova će knjiga čitatelja upoznati s kojim i kakvim to reformama papa Franjo obnavlja i papinstvo i samu Crkvu.

„Prijevremenim odlaskom u mirovinu pape Benedikta XVI. i izborom na Petrovu stolicu njegova nasljednika, pape Franje, pred našim se očima odjednom počelo pojavljivati jedno, ipak, malo drukčije papinstvo. Smijemo to nazvati novim licem papinstva. To se lako prepoznaje u brojnim Franjinim gestama i govorima koji odišu jednostavnijim i skromnijim pristupom i stavom, dakle, primjerenijim Gospodinu i njegovom evanđelju. Ta činjenica onda neminovno baca drugačije svjetlo i na pontifikate petorice njegovih prethodnika na Petrovoj stolici od kojih su čak trojica već kanonizirana: sv. Ivan XXIII., sv. Pavao VI. i sv. Ivan Pavao II. Naime, ni u snu ne pomišljamo na sumnju u osobnu svetost spomenutih papa, no ipak se spontano zamjećuje da su oni svetost izborili u crkvenim uvjetima koji su itekako mogli i trebali biti još primjereniji zahtjevima evanđelja. U tom smislu njihovu svetost prepoznajemo također u nastojanjima oko obnove Crkve, naročito obnove što ju je naložio i pokrenuo Drugi vatikanski koncil“, piše autor u Predgovoru knjige prof. Matulić.

Knjigu Franjina obnova papinstva i Crkve  članovi Kluba prijatelja portala bitno.net do kraja srpnja mogu kupiti po 30 % nižoj cijeni (70 kn umjesto 100 kn) u knjižarama Kršćanske sadašnjosti.

Ako još niste član Kluba prijatelja portala Bitno.net, prijavnicu možete ispuniti ovdje te se informirati o nizu pogodnosti koje članstvo donosi.