Društvo koje bježi od smrti može stvoriti samo kulturu smrti, dok društvo koje ju prihvaća stvara kulturu života. Moramo odabrati između obične, otužne i neizbježne smrti i radosna i ispunjena života. Nema druge alternative: umrijeti ili dati svoj život za ono što vrijedi.

O tome kako smrt shvatiti kao životnu priliku, pojasnit će fra Ante Vučković u video – online izlaganju predstavljajući knjigu Fabricea Hadjada „Kako uspjeti u smrti“.

Tumačeći ovu svojevrsnu antimetodu za življenje, fra Ante će pojasniti kao možemo odabrati život usprkos tome što umiremo i kako uistinu možemo živjeti, a da nam smrt ne može nauditi.

O toj temi i mogućnosti radosnog življenja fra Ante će progovoriti u sklopu Verbumove videokonferencije sutra, u četvrtak 26. studenoga u 11.00 sati koja će se izravno emitirati na Verbumovom facebook kanalu https://www.facebook.com/verbum.hr/.

Više o knjizi „Kako uspjeti u smrti“, koja za razliku od priručnika samopomoći koji postojanje svode na recepte za uspjeh, nudi antimetodu kojom možemo prihvatiti i neuspjeh i strah te se otvoriti onomu što nas nadilazi možete saznati na linku ovdje.