Oba su izdanja vizualno vrlo privlačna i dinamična te sadržavaju puno prostora u koja možete zapisivati vlastite misli i opažanja, uz poticaje p. Anselma. 

Otkrij sveto u sebi džepni je seminar koji počiva na misli patera Grüna da svaki pojedinac krije u sebi jedan sveti prostor – nešto, dakle, što nas kao osobu u nutrini čini – te istodobno upućuje iznad nas samih. To “sveto u nama” daje osjećaj slobode i širine. To je utočište i nutarnje središte u koje se uvijek iznova možemo povući. Tu smo slobodni od očekivanja i zahtjeva, sudova i osuda. Ova knjiga, odnosno džepni seminar, poziv je da otkrijemo to sveto u sebi. Različita poglavlja (poput Sveta vremena, Sveti prostori, Sveta djelovanja itd.) vode čitatelja kroz različite životne sfere. Pobudne riječi i praktični poticaji pomažu nam tijekom cijele knjige pronaći sasvim osobna rješenja i odgovore na pitanja kao što su Što nas čini time što jesmo? Kako uspjeti, usred gužve na poslu ili u sukobima, opet se vratiti sebi? i mnoga druga.

Život nudi nevjerojatno puno mogućnosti. No često se osjećamo zarobljenima u svojim strukturama svakidašnjice, vlastitim i tuđim zahtjevima i očekivanjima i ne nalazimo izlaza kako bismo uzeli život u svoje ruke.  Na tom je tragu nastao seminar pod naslovom Ne propusti živjeti svoj život u kojem pater Anselm pomaže čitatelju da uđe u trag svojem putu. Odgovaranjem na niz konkretnih pitanja, ispunjavanjem okvirića s konkretnim poticajima, čitatelj će pratiti trag važnih tema za osobni rast: traženje smisla u životu, što je za mene kontemplacija, stvari koje smo propustili u životu… Tako ova knjiga postaje važna suputnica koja poziva na ponovno čitanje, daljnje pisanje i daljnji rast – i na kraju nam pomaže odvažiti se na život.

Oba džepna seminara mogu biti sjajan pratitelj u svakidašnjici mnogih vjernika, kao i lijep prigodan dar onima koji tragaju za svetim u sebi, za smislom u svakidašnjici, za kontemplacijom i duhovnim rastom. Pronaći se mogu u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti po pristupačnim cijenama.

* Sponzorirani članak