Dobre kršćanske knjige za djecu izvrstan su način za njihovo upoznavanje s učenjima Isusa Krista i Biblije. Ove su knjige pažljivo napisane i ilustrirane kako bi bile privlačne i zanimljive djeci različitih dobi . Često promiču pozitivne vrijednosti kao što su ljubav, dobrota, opraštanje i druge vrline koje su važne u kršćanskoj vjeri.

Osim toga, dobre kršćanske knjige za djecu dobro su napisane i imaju prekrasne ilustracije koje pomažu oživljavanju priča.

Jedna od sjajnih stvari u vezi s kršćanskim knjigama za djecu jest to što u njima mogu uživati djeca svih uzrasta. Bez obzira imate li malo dijete koje tek počinje učiti čitati, ili starije dijete koje je naprednije, postoji kršćanska knjiga koja će biti savršena za njega. Budući da se ove knjige temelje na biblijskim načelima, djeci pružaju čvrstu osnovu za učenje o svojoj vjeri.

Općenito, dobre kršćanske knjige za djecu vrijedan su izvor za roditelje koji žele svoju djecu upoznati s kršćanskom vjerom na zabavan i zanimljiv način.

Tražite li priču koja podučava o Isusovom životu ili knjigu koja promiče pozitivne vrijednosti, postoji mnogo sjajnih opcija između kojih možete izabrati. Dakle, ako želite uključiti više kršćanskih učenja u život svojega djeteta, razmislite o tome da mu nabavite dobru kršćansku knjigu.

U tome Vam ovoga Božića može pomoći izbor izdanja iz Kršćanske sadašnjosti koji smo pripremili za Vas.

Priča o Božiću

Ova slikovnica priča o dolasku Sina Božjega kao čovjeka u ljudsku povijest; autoričina je nakana ne ostaviti čitatelja, dijete, po strani, kao pasivnog promatrača, već ga angažirati, uključiti u evanđeoske događaje koji nisu tek priče poput mnogih, već stvarnost koja dotiče i njega samoga.

Evanđelje za djecu – Liturgijska godina A

Unutar praktičnih tvrdih korica otkrivaju se bogato ilustrirane, zabavne i poučne stranice s jednostavnim pojašnjenjima liturgijskih čitanja nedjelja i blagdana. Brojna objašnjenja svakog čitanog odlomka i interaktivna poticajna pitanja pomoći će djeci u promišljanju o vjeri i svijetu.

A zvijezda je blistavo sjala. Priča o prvom Božiću

Slikovnica A zvijezda je blistavo sjala namijenjena je najmlađima koji tek otkrivaju kako se odvijala priča o prvom Božiću, dok je zvijezda blistavo sjala iznad Betlehema.

Moja knjiga pitanja o vjeri

Ova lijepo ilustrirana knjiga prepuna je odgovora na pitanja koja bi dijete moglo pitati o Bogu, Isusu, kršćanskoj vjeri, i mnogim drugim temama, kao što su novac, patnja, Biblija, grijeh, Isusova smrt i uskrsnuće, sveta pričest, Duh Sveti…  U knjizi je 112 jasnih i biblijskih odgovora.

Medvjedić čita Bibliju

Riječ je o slikovnici za najmlađe od najmanjih. Pliširane korice svakako će im se svidjeti, a sadržaj slikovnice iz koje će im roditelji i stariji čitati najvažnije i najjednostavnije biblijske tekstove i poruke prihvaćat će poput ozbiljne igračke.