Otkrijte kako se ovaj suvremeni blaženik suočavao s osjećajima tuge i usamljenosti; kako je živio prijateljstva, kao je odolijevao pritisku vršnjaka, kako se zabavljao bez gubitka kontrole i kako je naučio oduprijeti se porocima.

Carlo Acutis (1991. – 2006.) prvi je blaženik milenijalac. Kao pripadnik generacije Y prvi je među beatificiranima koji je imao profil na Facebooku, igrao PlayStation i bio ljubitelj Pokemona. Svima onima koji žele bolje upoznati lik ovog suvremenog blaženika od koristi može biti upravo objavljena knjiga Willa Conquera, Carlo Acutis – geek u raju, u izdanju nakladničke kuće Verbum.

Otac Will Conquer mladi je francuski svećenik koji je godine bogoslovije proveo u Rimu, u Italiji, gdje je osobno upoznao obitelj Carla Acutisa, njegove prijatelje kao i postulatora kauze. Tako je došao do mnoštva informacija i do sada nepoznantih detalja važnih za pisanje ove duhovne biografije.

Ova jedinstvena knjiga više je od obične biografije toga sveca tinejdžera, koji je sa samo 15 godina preminuo od leukemije. Opisujući život koji se ne razlikuje puno od života bilo kojeg suvremenog tinejdžera koji koristi društvene mreže, uživa u filmovima i stripovima,  ona je istovremeno istinski vodič koji može taknuti i poučiti. Mladi mogu u Carlu otkriti nekog tko im je blizak i koji im je  istovremeno herojski uzor – koji je živio kao autentični i iskreni Kristov učenik.

Čitatelj tako u ovoj nadahnjujućoj knjizi o računalnome geeku koji je postao svet može otkriti kako je Carlo kao dječak prihvatio vjeru, kako je nadvladao poroke koji su ga mučili i razvio ljudske i kršćanske vrline. Detaljno opisujući kako je živio kršćanstvo u svojoj mladenačkoj svakodnevici, knjiga daje i svjedočanstvo o vjeri koja prožima život i obuhvaća svu stvarnost. Na stranicama knjige Carlo Acutis – geek u raju se tako opisuje kako se kršćanski suočavao s osjećajima tuge i usamljenosti; kako je živio prijateljstva i odnos s roditeljima.

Carlo se suočavao i s drugim životnim izazovima pa se u knjizi opisuje tako njegovu strategiju odolijevanja pritisku vršnjaka, kako se zabavljao bez gubitka kontrole, kako je naučio oduprijeti se porocima, te kako se odnosio prema prijateljima koji nisu slijedili njegov primjer.

Vrhunac životne drame ovog mladog čovjeka svakako je bila šokantna spoznaja da će uskoro umrijeti. Autor vrlo dojmljivo progovara kako se Carlo suočio s tom stvarnošću, kako je  prihvatio vlastitu bolest i smrt kao dio svog životnog puta sazrijevanja i svetosti.

Knjiga Carlo Acutis – geek u raju u prijevodu Lidije Paris dostupna je u svim knjižarama Verbum, kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o knjizi možete saznati više na linku ovdje.