Biblija, također poznata kao Sveto pismo, zbirka je svetih tekstova koje štuju i svetkuju kršćani diljem svijeta. Ima duboko povijesno i vjersko značenje, služeći kao temeljni tekst katoličke vjere. Katolička Crkva Bibliju drži božanski nadahnutom, Božjom riječju.

Povijesno gledano, Biblija je zbirka raznih knjiga napisanih tijekom više stoljeća. Podijeljena je u dva glavna dijela: Stari zavjet i Novi zavjet. Za katolike, Stari zavjet ima golemu povijesnu i vjersku važnost. Otkriva Božji savez sa židovskim narodom i prepričava povijest toga naroda, obuhvaćajući povijesne izvještaje, zakone, mudrosnu literaturu i proročke spise, koji pružaju temelj za razumijevanje daljnjega Božjeg plana spasenja i njegova konačnog ispunjenja u Isusu Kristu.

Novi zavjet ima apsolutno ključnu važnost za katolike jer se usredotočuje na novi Božji Savez sa svim ljudima i narodima, ostvaren u životu i učenju Isusa Krista, Sina Božjega i Spasitelja čovječanstva. Sastoji se od četiri Evanđelja (Matejeva, Markova, Lukina i Ivanova, koja govore o Isusovu rođenju, službi, raspeću, uskrsnuću i njegovu učenju koje nam je darovao.

Osim Evanđelja, Novi zavjet uključuje Djela apostolska, koja govore o ranome širenju kršćanstva, te zbirku pisama koje su pisali apostoli, poput Pavla, Petra, Jakova i Ivana. Ova pisma govore o raznim teološkim i pastoralnim pitanjima ranih kršćanskih zajednica. Novi zavjet završava Knjigom Otkrivenja, djelom koje govori o konačnoj Božjoj pobjedi i budućem dolasku novoga neba i nove zemlje.

Nama katolicima Biblija nije samo povijesni dokument, nego živi tekst koji nastavlja nadahnjivati ​​i voditi našu vjeru. Ona je pisani zapis i svjedočanstvo Božjega samootkrivenja i Njegova plana punog ljubavi za spasenje čovječanstva. Stoga je redovito čitanje, proučavanje te oslanjanje na Bibliju u svakodnevnim i životnim promišljanjima potrebno svakom katoliku vjerniku, kako bi svoj život vodio u miru, sreći i časti, produbljenoga odnosa s Bogom i u razumijevanju Njegove volje. 

Mladi vjernici i njihova povezanost s Biblijom budućnost su Katoličke Crkve i vjerničke zajednice diljem svijeta, zajednice ljudi i Boga. Stoga je njihovo istinsko poznavanje i razumijevanje Biblije izrazito potrebno, ako ne i ključno, za sadašnjost i budućnost kršćanstva. Neka izdanja Kršćanske sadašnjosti mogu pomoći mladim vjernicima u boljoj povezanosti s Bogom i Isusom Kristom, svojom obitelji, a konačno i cijelom Crkvom.

Još jedno novo izdanje mnogim naraštajima poznate Ilustrirane Biblije mladih, prvi put objavljene 1968. godine, nalazi se na policama KS-a. Kroz brojna hrvatska izdanja i izdanja na stranim jezicima ova je Biblija ostala živjeti do danas, dajući snažan pečat suvremenomu hrvatskom katoličkom izdavaštvu.

Velika ilustrirana Biblija sadrži više od 1300 ilustracija, crteža, fotografija i zemljovida u kojima čitatelj može bolje upoznati povijest kršćanstva, simboliku slika, njihovo značenje i poruku. Istražite duhovne korijene, povijesnu i zemljopisnu pozadinu Biblije te umjetnost i kulturu tog razdoblja i uživajte u vizualno privlačnom čitanju i razgledavanju velikih svjetskih umjetnina.

Atlas biblijske povijesti bogata je riznica za sve koji se zanimaju za povijest, zemljopis i arheologiju biblijskih područja. Temeljeći se na najnovijim otkrićima povjesničara i arheologa – i pomno ilustriran detaljnim zemljovidima, fotografijama i rekonstrukcijama – Atlas prati slijed glavnih događaja Starog i Novog zavjeta. Rabeći pripovjedački pristup, Atlas pokriva cijelu Bibliju, od Abrahamova putovanja prema Kanaanu do apostola Pavla i utemeljenja prvih Crkava.

CD – Biblija s interaktivnom konkordancijom već je četvrta inačica tzv. Zagrebačke Biblije u digitalnome obliku. Korisnicima je ponuđen kalendar s misnim i svetačkim čitanjima, pristup tekstu preko hijerarhijske razdiobe biblijskih knjiga, zatim navigacija preko naslova i podnaslova svetopisamskih tekstova kao i traženje riječi, ispis svih riječi unutar zadanog raspona knjiga, ali i dnevnike čitanja Biblije kao i najdraža mjesta u Bibliji.

Knjiga Evanđelja u trapericama ima pomalo trendovski naslov, no ona to i jest jer je upućena prije svega mladima. Riječ je o korisnoj i zanimljivoj knjizi koja na nov način uspijeva predočiti Evanđelja i tako iznenaditi čitatelje, posebice mlade. Njezin pristup je otvoren, dijaloški, uči nas gledati na stvari, svijet i druge ljude Isusovim pogledom, pogledom prihvaćanja, čistim i svakidašnjim.