Poznati književnik Božidar Prosenjak u ovom se romansiranom životopisu sv. Josipa uhvatio zahtjevne biblijske teme pokazujući zorno kako Biblija i danas nadahnjuje umjetnost.

Premda o svetome Josipu ima vrlo malo u Bibliji, i o njegovu se životu malo zna, u narodu je vrlo omiljeni svetac i zaštitnik mnogih ljudi, a tako i Crkve i Hrvatske.

U romanu Tesar, sveti Josip potanko priča svoj život u kojem značajno mjesto imaju Marija i Isus, njihova uistinu Sveta obitelj, primjer raja na zemlji, i paradigma svih međuljudskih odnosa kakvi bi trebali biti prema Božjem naumu. Pokoje Isusove parabole koje nalazimo u Bibliji ispričane su kao događaji i doživljaji članova te posebne, a ujedno obične, obitelji ili njihovih prijatelja i susjeda. Svi važni događaji iz Isusova života također su prikazani kroz Josipovu prizmu, sve do Josipove smrti prije Isusova javnoga djelovanja. Roman se čita lako i sa zanimanjem.

U kolikoj je mjeri književnik uspio lik sv. Josipa približiti današnjem čovjeku govori i izjava jednoga poznatog slikara koji je poslije čitanja Prosenjakova Tesara rekao: “Pa taj je tesar imao slične probleme u životu kao i ja!”

Popularnu knjigu Tesar članovi Kluba prijatelja portala bitno.net do kraja siječnja mogu kupiti po 40 % nižoj cijeni (9,60 € umjesto 16,00 €) u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, kao i u web knjižari www.ks.hr s pomoću promo koda koji će primiti putem posebnog newslettera.

Ako još niste član Kluba prijatelja portala Bitno.net, prijavnicu možete ispuniti ovdje te se informirati o nizu pogodnosti koje članstvo donosi.