OTVORENJE U SPLITU

Izložba o hrvatskim svecima i blaženicima likovne obitelji Botteri-Peruzović

Putujuća izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića suvremen je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana

123''

Foto: bl. Augustin Kažotić, bl. Ozana Kotorska i bl. Ivan Merz/Josip Botteri Dini

U organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato” u petak 18. rujna 2015., u sklopu 31. Redovničkih dana u Splitu što ih organizira Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica, u galeriji „Vinko Draganja, OP” splitskoga dominikanskog samostana otvorena je izložba akademskih slikara Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu”. U programu su uz autore sudjelovati voditelj galerije fr. Ivan Iko Mateljan, vlasnica galerije „Laudato” Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić, dominikanski provincijal fr. Anto Gavrić, a izložbu je otvorio predsjednik Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica fra Jure Šarčević. U glazbenom je dijelu otvorenja nastupila klapa „Mriža”, a kroz program je vodila predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” Tanja Baran. Izložba će u Splitu biti otvorena do 18. listopada 2015.

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića suvremen je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koje je autorski trio oblikovao za 7. Dane hrvatskih svetaca i blaženika održane u Križevcima u svibnju.

Tijekom kolovoza izložba je bila postavljena u Trogiru, a nakon Splita postav će biti prikazan i u Zagrebu, na blagdan zaštitnika umjetnika bl. fra Angelica 18. veljače 2016. u samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na Peščenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IKA | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 19. rujna 2015.

Možda vam se svidi