Mlada kantautoricu iz Klisa pokraj Splita, Hana Granić, ljubav prema glazbi je počela pokazivati od malih nogu. Roditelji su je upisali u osnovnu glazbenu školu, a poslije sama odabire srednju glazbenu školu i glazbenu akademiju.

Hanu život nije mazio. Teškoće u koje je zapadala, a pogotovo one zdravstvene, mijenjale su je. Svaka poteškoća Hanu je sve više približavala Bogu. Teške operacije, mjeseci provedeni u krevetu, štake, komplikacije, terapije, bolovi bogatili su Hanin duhovni svijet i doveli je do potpunog predanja Svevišnjemu.

“Svaka teška situacija bi me približila Bogu. Moje molitve bile su sve dublje i iskrenije. Shvatila sam da bez Njega ne bih izdržala tih par godina. Iz svega toga su molitve postale pjesme kojima mi je bilo lakše izraziti svoje stanje i nutrinu. Tako je nastala i pjesma ‘Svaki dan’ na koju su ljudi koji bi ju čuli, reagirali jako pozitivno”, izjavila je Hana za Laudato TV.

Već prvi Hanini napisani instrumentali ostavljali su umirujući i vrlo pozitivan dojam na slušatelje. Njezine molitve počele su se pretvarati u pjesme. U njih Hana pretače sve bogatstvo svoje nutrine.

Ubrzo su Hanine pjesme pronašle put do jednoga od najpoznatijih aranžera duhovne glazbe Grgura Sesara i do glazbenika Alana Hržice. Nakon suradnje s prokušanim dvojcem jedna od njezinih krasnih molitava naposljetku je postala pravi glazbeni uradak. Videospot za prvi Hanin singl „Svaki dan“ napravio je Andrija Jurčević iz Splita.

Bitno.net