Pjesma je kombinacija autorskog teksta Danijela Damjanovića te adaptacije biblijskog teksta Psalma 102.

Glazbu potpisuje Danijel Damjanović, a produkciju on u suradnji s Harisom Brkovićem.

Danijel Damjanović, autor je i gitarist porečke grupe „Kultura“ koja je izdala dva albuma, 1998. i 2000. godine te osvojila mnoštvo priznanja i nagrada, između ostalim i nagradu Porin 1999.

Damjanović je također aktivni član, gitarist i autor grupe „Poklon“, zajedno s Kristinom Jurman Ferlin te Anđelom Jeličić Krajcar, koja je također snimila dupli album pod nazivom Poklon 2012. godine te osvojila mnoge nagrade na festivalima duhovne glazbe u Hrvatskoj.

Podsjećamo kako je prvi singl s albuma “Bože moj zašto si me ostavio” bio predstavljen u travnju 2022. godine, a drugi singl “Divno je ime tvoje” u prosincu 2023.

Svaki od Psalama na albumu ima svoju jedinstvenu atmosferu i aranžman te različite pjevače.

Prva dva singla možete poslušati OVDJE i OVDJE.

Album „Psalmi“ stvara se već skoro dvije godine, u suradnji s producentom Harisom Brkovićem, a bit će pun glazbenih različitosti i odličnih pjevača i pjevačica. Prva cjelina albuma sadržavat će deset pjesama koje će biti tekstualno inspirirane biblijskim Psalmima. Damjanović se služi biblijskim prijevodima ali ih prilagođava formom, ritmikom i rimom, da bi tekstovi mogli biti adekvatni za popularnu glazbu koja je gotovo uvijek u 3/4 ili 4/4 formi.

Na albumu je također i mnogo glazbenika – suradnika koji doprinose zvuku pjesama svojim izričajem i umijećem sviranja.

Album radnog naziva „Psalmi“ trebao bi izaći u lipnju 2025. godine.