Zvijezda filmova Transformeri Shia LaBeouf obratio se na katoličanstvo tijekom snimanja filma o Padru Piju.

Glumac je to otkrio u razgovoru s biskupom Robertom Barronom, poznatim evangelizatorom i voditeljem apostolata Word on Fire. Intervju u trajanju od 80 minuta objavljen je u četvrtak te je do sada pogledan gotovo 200 tisuća puta.

LaBeouf je opisao kako je za potrebe snimanja jedno vrijeme živio u samostanu s fratrima kapucinima, redu kojem je talijanski mistik i svetac pripadao, kako bi bolje upoznao njegov život.

Dodao je kako je u projekt ušao tijekom najtamnijeg razdoblja u životu, obilježenog serijom skandala.

“Pištolj je bio na stolu. Bio sam gotov”, rekao je glumac, dodavši: “Kad se to dogodilo nisam više htio živjeti. Osjetio sam sram kao nikada prije, onu vrstu srama zbog kojeg zaboraviš kako disati. Ne znaš kamo ići.”

“Istovremeno osjećao sam duboku čežnju da izdržim.”

LaBeouf ističe kako u film nije ušao zbog vjerskih već profesionalnih razloga, ali da je Bog iskoristio njegov ego kako bi ga “privukao sebi”.

Bog me “odmaknuo od svjetovnih želja”, ali “ništa od toga se ne bi dogodilo da nisam krenuo (u samostan) misleći: ‘Oh, spasit ću svoju karijeru.'”

“Kad sam došao tamo dogodila se promjena.  Osjećao sam se kao da me netko prevario, ali na dobar način.”

Glumac je dodao da je posebnu ulogu u njegovom obraćenju imala tradicionalna latinska misa koja mu je također pomogla da bolje uđe u svijet Padra Pija.

“Tradicionalna latinska misa duboko me dotiče”, rekao je Shia. Nakon što ga je biskup Barron pitao koji je tome razlog, odgovorio je: “Jer se ne osjećam kao da mi netko želi prodati auto.”

“Kad idem na neke mise gdje sviraju gitare, imamo osjećaj kao da mi pokušavaju prodati ideju.”

“Latinska misa dala mi je osjećaj povezanosti (s Bogom), prenijela me iz vjerovanja u odnos”, istaknuo je glumac.

Inače, film o Padru Piju režirao je Abel Ferrara, a premijeru bi trebao imati početkom rujna na Venecijanskom filmskom festivalu.

Ulazak u ovaj projekt “čini mi se čudesnim”, a Padre Pio “spasio je moj život”, zaključio je Shia Labeouf.

Cijeli razgovor pogledajte ispod: