Seksualna revolucija

Ako vas zanima tema „propasti eksperimenta ‘slobodne ljubavi’, postavljenog nasuprot enciklici Pavla VI. o ljubavi, seksu i braku“ onda je dokumentarni film “Seksualna revolucija: 50 godina od Humanae Vitae”, nešto što biste svakako trebali pogledati.

Okosnicu filma čini potresna životna priča Alane Newman, talentirane glazbenice koja se odrekla svoje glazbene karijere obilježene promiskuitetom kako bi se posvetila obitelji i pravoj ljubavi.

Alanin je otac anonimni donator sperme, te se u njoj razvila snažna želja da dozna tko je on, praćena osjećajem napuštenosti i sumnje u samu sebe. Na svom je putu ova glazbenica otkrila teologiju tijela Ivana Pavla II., encikliku Humanae Vitae i bogatstvo nauka Katoličke Crkve o ljudskoj spolnosti, koja je promijenila njezin život.

Film donosi i široj javnosti malo poznatu priču o tvorcima Billingsove metode, Johnu i Evelyn Billings, koji su nekoć bili kolege s tvorcem pilule za dan poslije Gregoryjem Pincusom, te prikazuje kakav su utjecaj na svijet ostavili pronalasci ovih znanstvenika.

Nadbiskup Charles Chaput, dr. Peter Kreeft, Christopher West, dr. Mark Regnerus samo su neki od vrlo uglednih katoličkih teologa, filozofa i znanstvenika, koji svojim komentarima objašnjavaju što se sve dogodilo od 1968. do danas u pogledu poimanja ljudske seksualnosti.

Film će na službenoj stranici biti dostupan za gledanje putem interneta na 72 sata, počevši od ovog petka u 16 sati, po cijeni od 4,99 dolara. Na istome mjestu već sada možete pogledati i trailer ovog vrlo zanimljivog dokumentarnog uratka.

Ivo Džeba | Bitno.net