RainnWilson, glumac koji je utjelovio omiljenog Dwighta Schrutea u hit-seriji ‘The Office’, komentirao je “antikršćanske predsrasude” u “The Last of Us”, još jednoj popularnoj seriji koja zadnjih tjedana obara rekorde gledanosti.

“The Last of Us”, temelji se na istoimenoj igrici koja prati djevojčicu Ellie i njezinog zaštitnika Joela dok krče put kroz postapokaliptične Sjedinjene Američke Države u kojima zombiji vode glavnu riječ.

Jedan od glavnih negativaca u igrici je David, vođa kanibalistički raspoložene skupine preživjelih, koji u jednom trenutku pokušava silovati Ellie.

No David je u seriji pretvoren u propovjednika koji citira Bibliju premda, ispostavit će se, sam ne vjeruje u Boga.

“Doista mislim da u Hollywoodu postoje antikršćanske predrasude. Čim je lik Davida u ‘The Last of Us’ započeo s čitanjem iz Biblije znao sam da će biti užasan zlikovac. Može li neka serija prikazati propovjednika koji čita Bibliju, a koji je zapravo obziran i pun ljubavi?”, napisao je Wilson na svom Twitter profilu.

Njegov “tweet” skupio je 45 tisuća lajkova, a zanimljivo je da Wilson nije kršćanin već pripadnik bahaizma koji je u jednom kasnijem tweetu kritizirao političko kršćanstvo temeljeno na “zabranama” i “anti-LGBTIQ+ platformi”.

No dodao je i kako su “većina kršćana” koje poznaje, “dobri, puni prihvaćanja i ljubavi te žele učiniti svijet boljim mjestom”.

“Oni bi također trebali biti istaknuti i cijenjeni u medijima”, zaključio je.

McConaughey isto kritizirao Hollywood

Televizijska legenda nije jedina koja je kritizirala “antikršćanske predrasude u Hollywoodu”. Isto je prije dvije godine u popularnom podcastu “The Joe Rogan Experience“ učinio jedan od najpoznatijih filmskih zvijezda i dobitnik Oscara Matthew McConaughey.

“Bili su trenuci, i ne govorim to da bih upirao prstom, ali postojali su trenuci kada bih na pozornici primao nagradu pred svojim kolegama iz Hollywooda – a među njima bili su i ljudi s kojima sam često molio prije jela – i kad bih zahvalio Bogu vidio sam neke od njih koji bi krenuli zapljeskati, ali bi onda shvatili da će im to ‘loše izgledati u životopisu’ te bi brzo sjeli na svoje ruke.”

“Odbaciti i diskreditirati nekoga samo zato što kaže da je vjernik, to je tako arogantno i na neki način licemjerno”, poručio je glumac.