U Novoj godini s Laudatom

Obiteljska televizija Laudato TV započinje novu 2020. godinu iza ponoći s koncertom “Progledaj srcem” održanim u svibnju 2019. pred 18 tisuća posjetitelja u zagrebačkoj Areni. Prisjetit ćemo se ovog glazbeno-duhovnog spektakla i pjevati neke od najljepših i najpoznatijih pjesama moderne duhovne glazbe. Na Novu godinu koja je ujedno blagdan Svete Marije Bogorodice Laudato TV donosi TV premijeru filma “Garabandal” o ukazanjima Marije u istoimenom španjolskom malom mjestu. Još jednu televizijsku premijeru moći ćemo pogledati u nedjelju 5. siječnja u 21 sat kada je na rasporedu američki igrani film “Ulica svetaca”.

 

GARABANDAL, 1. siječnja u 15 sati

(Garabandal, solo Dios lo sabe), 2017., Špa, drama, 96′

Redatelj: Brian Alexander Jackson

Glume: Fernando Garcia Linares, Belen Garde García, Rafael Samino Arjona, Javier Paredes Alonso, Alberto Barcena Perez

Prvi kino film o ukazanjima u San Sebastian de Garabandalu koji otvara pitanje što se tamo zapravo dogodilo. Na filmu je radilo tristo ljudi, sve redom volonteri.

U malenom selu na sjeveru Španjolske, San Sebastian de Garabandalu, u srpnju 1961. godine četiri djevojčice – Conchita, Jacinta, Mari Loli i Mari Cruz, tvrde da im se ukazao Arkanđeo Mihael. Nekoliko dana kasnije ukazuje im se Gospa Karmelska. Nakon tog prvog susreta Gospa ih je posjetila više od dvije tisuće puta. Seoski župnik otac Valentin i brigardir civilne straže Juan Álvarez Seco iznenadno postaju protagonisti golemog događaja. Bore se kako bi pronašli istinu dok se istovremeno suočavaju sa zamršenom hijerarhijom i neprestano rastućim brojem ljudi koji pristižu u malo selo u potrazi za odgovorima.

Pozadina:

Četiri djevojčice tvrdile su da su od 1961. do 1964. godine vidjele Gospu. Primile su, uz dvije poruke, od Blažene Djevice Marije proroštvo niza događaja – Upozorenja, Čuda i Kazne dosuđenih za spasenje čovječanstva. Upravo ta proroštva imaju mnogo poveznica s onime što su vidioci u Međugorju otkrili o od Gospe im 10 povjerenih tajni. Za Crkvu taj slučaj još nije zaključen, još manje osuđen. Garabandal uživa crkveni status non constat – nadnaravna događanja još nisu potvrđena, što znači da Crkva još nije donijela konačni sud. Stvarnost je takva da činjenice oko Garabandala nastavljaju izazivati interes u mnogim dijelovima svijeta, kao što i sam film prikazuje. Film je prikazan u kino distribuciji u 23 države svijeta.

ULICA SVETACA, 5. siječnja u 21 sat

(Saint Street), 2012., SAD, drama, 78′

Redatelj: Rob Diamond

Glume: Mark Webb, Jarrod Phillips, Jasen Wade, Cate Allen, Casey Barnes

Percy (Mark Webb) je oduvijek cijenio novac više od svoje obitelji, pa zanemaruje svoju suprugu i djecu. Iako se brine da njegova obitelj ima lijepi dom ispunjen sa svim mogućim stvarima koje pružaju udobnost, kada treba biti otac, jednostavno nije prisutan. Nakon tragedije dobiva jedinstvenu priliku da zauvijek promijeni svoj život i način na koji gleda na svijet.

Percyju se ukaže nebesko biće koje ga poziva da ponovno procijeni svoj život, no on ga ignorira i ostaje kasno raditi na Badnjak prekršivši obećanje dano svoj obitelji. Ubrzo će ovog uspješnog radoholičara prometna nesreća koju će doživjeti pretvoriti u osamljenog invalida i beskućnika. Lutajući među izgubljenim dušama u Ulici svetaca, Percy će shvatiti da ti se nova prilika ukaže onda kada je najmanje očekuješ.

Bitno.net