Knjiga

Svjetski bestseler “Cijena obraćenja”, koji je dosada objavljen u mnogim zemljama, a čiji je francuski izvornik u samo nekoliko dana prodan u preko pedeset tisuća primjeraka, prva je knjiga u novoj Verbumovoj biblioteci Svjedočanstva, a donosi potresnu ispovijest bivšega muslimana koji je žrtvovao sve kako bi slijedio Krista.

Tijekom služenja vojnoga roka Mohammed, mladi irački musliman iz vodeće šijitske obitelji, zaprepašteno otkriva da je čovjek s kojim dijeli sobu kršćanin. Mohammed ga pokušava obratiti, no na kraju je on taj čija vjera biva dovedena u sumnju.

Po povratku u redoviti život u glavi mu je samo jedna misao: obratiti se na kršćanstvo. Čisto ludilo! Za njegove roditelje i rodbinu to je nezamislivo. U islamu je promjena vjere zločin, stoga Mohammedova obitelj čini sve što je moguće kako bi ga natjerala da se odrekne vjere u Krista. Nakon zastrašivanja i batinanja dolaze zatvor i dugotrajno mučenje. Mohammed, koji je krštenjem postao Joseph, doživljava dugu kalvariju, ali ne odustaje, iako je protiv njega izrečena smrtna presuda – fetva. Na koncu ga otimaju i odvode rođaci koji prijete da će ga ubiti ako se iznova ne obrati na islam. Upucali su ga i ostavili da umre…

“Cijena obraćenja” istinita je i potresna životna priča o obraćenju na kršćanstvo Josepha Fadellea. On riskira i žrtvuje sve – obitelj, prijatelje, bogato nasljedstvo i dom, čak i vlastiti život kako bi slijedio Krista. U dramatičnu i vrlo osobnu pripovjedačkome stilu Fadelle otkriva svoj mukotrpni put do vjere i strašan progon koji trpe kršćani koji žive u nasilnu i neprijateljskome okružju u mnogim dijelovima svijeta.

Knjiga „Cijena obraćenja“ dostupna je u svim knjižarama Verbuma, a više o njoj možete saznati na linku ovdje.

O knjizi je snimljen i kratki filmski video uradak (book trailer) koji možete pogledati ovdje:

Joseph Fadelle, čije je muslimansko ime Mohammed al-Sayyid al-Moussaoui, rođen je u Iraku u utjecajnoj i bogatoj šijitskoj obitelji. Nakon što se obratio na kršćanstvo, zatvoren je i mučen u iračkim zatvorima. Pobjegao je u Jordan sa ženom i djecom, ali ga tamo pronalaze rođaci i pokušavaju ga ubiti zbog njegova obraćenja. Godine 2001. uspio je dobiti politički azil u Francuskoj gdje u skrovitosti živi sa suprugom i četvero djece. Njegova knjiga Cijena obraćenja postala je međunarodni bestseler. Kada gostuje na predavanjima i predstavljanjima knjige, pod stalnom je policijskom zaštitom zbog izrečene fetve.

Bitno.net