Jako se brzo šire negativne vijesti, crne kronike, loše stvari. Etiketiramo ljude prema pričama koje smo čuli i najčešće na kraju to ispadne kao gluhi telefon. A tako se malo govori o lijepim stvarima, o Božjoj dobroti, ljubavi, ljepoti i milostima koje nam svakodnevno daje! Možda je razlog tomu što nam je teško vjerovati u „Nekoga“ koga ne vidimo ili ne čujemo, ali to je vjera, ona nije u gledanju!

Milost

Mnoge dobre i lijepe stvari koje nam se dogode previdimo, zanemarimo, mahnemo rukom i prijeđemo u novu situaciju koja nam je teška ili lošija i odmah počnemo kriviti i one oko sebe i Boga koji to dopušta, te nastavljamo dalje ogorčeni jer nam je život pretežak i pregorak, a tog Boga nigdje; niti nas čuje, niti Mu je stalo do ovog svijeta koji očito propada! A svi bismo htjeli bolji svijet, mirniji, ljepši, no svi ćemo prije uprijeti prstom u čovjeka do sebe i reći da bi se on trebao promijeniti, a ne mi!

Postani svjestan, čovječe, da se svakodnevno budiš, darovan ti je novi dan, nova prilika za činiti dobro, darovan ti je besplatan zrak, gravitacija, nebo, sunce, kiša, vjetar, sve ti je darovano… Gospodin ti je darovao zdrave oči, uši, noge, ruke, zdravu glavu, srce! Sve što imaš, darovano ti je, život prvi! Negdje u vječnosti, predviđen je trenutak kada će te roditelji začeti, u tom trenutku određena je tvoja boja očiju, tvoje lice, sve što sada vidiš u ogledalu. U tom trenutku, Gospodin ti je nadjenuo ime. „Moja Milina!“. Taj trenutak, trenutak je tvog života i Božje neizmjerne ljubavi u tebi koji danas dišeš, a da ne moraš misliti kako idući dah udahnuti, srce ti kuca a da nisi ni svjestan da ga imaš dok ne počne boljeti! Ma darovane su ti misli i spoznaja o životu, o odnosima, o situacijama, o vremenu, o ljudima… sve je to dar!

Vjera ti je bitna? Pridruži nam se:

Svakodnevno, ti si poput travke koja kada se budi, opazi kapi rose na svome vrhu, to je milost koja ti je dana kako bi imao snage za novi dan! Kada se nađeš u trenutku beznađa, doleti ti misao nade koju rijetko primijetiš, ali i to ti je milost! Kada poželiš vidjeti nekog koga dugo nisi vidio, susretneš ga na nevjerojatan način i nastaviš dalje samo sa riječima: „Koja slučajnost…“. Ma slučajnost ne postoji, ali Providnost postoji! U Božjem promislu ti si dar, u Božjem srcu ti si Njegovo ljubljeno stvorenje, u Božjim očima ti si dragocjen i vrijedan…

Sve ti je dano… a ako kažeš na sve ovo, da ti nije dan posao, kruh, sreća, zdravlje, mir, reći ću ti da s vjerom i nadom možeš sve! Ako posla sada nemaš, a daruješ Gospodinu sve što jesi pa i to što si nezaposlen, vjeruj mi, Gospodin ne ostavlja svoje i pobrinut će se za tebe! Radost i mir plodovi su zajedništva s Bogom, druženja s Njim, moljenja i slavljenja svega što je On učinio, a zdravlje ako nemaš, darovano ti je ostalo kako bi i po svojoj patnji proslavio Onoga koji ti je sve darovao!

Sve: svaki susret, osoba, događaj, situacija, prostor i vrijeme u kojem se nalaziš šapuće ti o Božjim kapljicama milosti koje izlijeva na tebe svakodnevno! To su dodiri Njegove ljubavi, brige i nježnosti! Samo moramo promijeniti svoje poglede koji su iskrivljeni i nametnuti crnim okvirima kroz koje danas svijet najradije gleda i ljude i svijet oko sebe! Ako ti ni ovo nije dovoljno kako bi povjerovao da te svakodnevno Bog dotiče, okreni se oko sebe i pogledaj svijet koji je za tebe stvorio, pogledaj ljude koje je u tvoj život stavio, pogledaj u sebe i svoju ljepotu jer sama Ljepota te stvorila kako god ti gledao na svoj nos, svoje uši, oči, prste, tijelo, ti si ljepota jer je lijep Onaj koji te stvorio, a On tvoju kožu kiti milostima koje svakodnevno uživaš… danas Mu zahvali na svemu tome, jer i On želi osjetiti dodir tvoje ljubavi i nježnosti!

s. Marija Pia Tadijanov

Foto: Shutterstock.com