Asia_Bibi

Pakistanska katolkinja osuđena na smrt zbog blasfemije protiv proroka Muhameda Asia Bibi, napisala je novo pismo papi Franji u kojem ga traži da se moli za nju i njezino oslobođenje, izvijestio je poljski program Radio Vatikana.

“Oče Franjo, to sam ja – tvoja kći Bibi. Molim te: moli se za mene, za moje ozdravljenje i oslobođenje. U ovom trenutku jedino što mogu učiniti jest povjeriti se Bogu svemogućem”, napisala je kršćanka kojoj je visoki sud u Lahoreu nedavno potvrdio smrtnu kaznu. Podsjetimo, Asia Bibi je osuđena na temelju kontroverznog zakona protiv blasfemije i to na temelju svjedočenja nekoliko muslimanki iz njezina sela s kojima je bila u svađi. One su tvrdile da je Asia vrijeđala proroka Muhameda, ona pak tvrdi da je nevina, a njezini odvjetnici upozorili su na pravnu nedostatnost dokaza protiv nje.

“Cijelo vrijeme čvrsto se držim svoje vjere i ufam se u Boga, mog Oca, koji će me obraniti i vratiti mi slobodu. Ufam se i u tebe, sveti oče Franjo i u tvoje molitve za mene”, napisala je Pakistanka koja je naglasila i kako joj je najveći san vratiti se obitelji, svome mužu i djeci, prenosi poljski Radio Vatikan.

U pismu se pakistanska kršćanka zahvalila svim kršćanima koji mole za nju. Inače, ovo je drugo pismo koje je Asia napisala papi Franji.

Katolički čelnici u Pakistanu najavili su kako će slučaj nepravedno osuđene Asije Bibi, koja je u zatvoru već petu godinu, dovesti pred Vrhovni sud Pakistana. Internetska stranica Change.org organizirala je potpisivanje peticije za njezino oslobođenje, pa je internetsku peticiju dosad potpisalo više od 200.000 američkih građana koji zahtijevaju od vlasti u svojoj zemlji da posreduju za njezino oslobođenje.

Više o njezinom slučaju možete pročitati OVDJE.

Goran Andrijanić | Bitno.net