uimeobitelji3

Prije tri dana započelo je izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma kojim bi se u Ustav RH unijela odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

uimeobitelji1Tijekom ta tri dana volonteri Građanske inicijative „U ime obitelji“ na više su lokacija bili izloženi napadima, vrijeđanjima i trganjima plakata koji su prijavljeni policiji i za koje se očekuje izvješće policijskih postaja.

Prema izjavama građana jučer je oko 17 sati, nekoliko sati nakon što je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac potpisao zahtjev za raspisivanje referenduma o braku, bačen zapaljiv materijal pod stol na potpisnom mjestu na Cvjetnom trgu u Zagrebu prilikom čega je lakše ozlijeđena jedna volonterka.

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva muškarac je napao studentice koje su tamo volontirale, vrijeđao ih te trgao plakate. Građanska inicijativa „ U ime obitelji“ podnijela je kaznenu prijavu zbog napada i širenja mržnje na nekoliko internetskih stranica.

Na više mjesta izjašnjavanja građana napadači su potrgali ispunjene potpisne knjige.

Potpisna knjiga - ZagrebNa nekim je društvenim mrežama kontinuirano prisutno vrijeđanje podupiratelja građanske inicijative „U ime obitelji“ i volontera. Jezik koji se koristi može se opisati kao govor mržnje.

Zabrinjavajuća je pojava da agresivni pojedinci sprječavaju građane Republike Hrvatske da se izjasne žele li da se raspiše referendum kojim će u Ustav RH biti unesena odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

uimeobitelji.net