POTRESNO SVJEDOČANSTVO

VIDEO Svjedočanstvo češkog humanitarca kojeg su zatočili islamski ekstremisti: Bila je to osobna prilika da iskusim što znači biti progonjen zbog kršćanstva

“Činjenica da se nisam branio i da sam, možda bih mogao reći, slijedio savjet Krista koji je rekao: ‘Ako te netko udari po jednom obrazu, okreni mu drugi’, ih je razbješnjivala”, svjedoči Petr Jašek koji je proživio torturu islamskog terorizma. Iz tog iskustva je izišao s uvjerenjem kako u pozadini svega stoji duhovni rat.

Foto: screenshot

Već smo ranije pisali o Petru Jašeku, humanitarnom radniku i misionaru koji je otišao u Sudan pomagati potrebnima, te kasnije i sam postao zatočenik, osuđen na 20 godina zatvora, nakon montiranog procesa protiv njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prikupljenih preko 400 000 potpisa ljudi koji su tražili njegovo puštanje, te diplomatskih pritisaka koje su izvršile Češka vlada i EU, Petr Jašek je pušten na slobodu, a u videu koji vam donosimo možete poslušati njegovo svjedočanstvo o vremenu provedenom u zatvoru u kojem je, kako kaže, čitave dane znao provoditi isključivo u molitvi svjestan da sudjeluje u duhovnoj bitki.

Bitno.net

Objavljeno: 11. svibnja 2018.

Možda vam se svidi