Majka ga je napustila kada je imao tri godine, a u dobi od pet godina vlastiti ga je otac premlatio toliko da je naredne dvije i pol godine proveo u bolnici.

Djetinjstvo Tima Guénarda bilo je slijed boravka u raznim institucijama i udomiteljskim obiteljima, prepuno nasilja, bijesa i mržnje. U dobi od dvanaest godina počeo je živjeti na ulicama Pariza vodeći svakodnevnu borbu s glađu, hladnoćom i izopačenim ljudima. Počeo je krasti i prostituirati se i u tomu je svijetu otkrio pokvarenost “uglednih” krugova kao i pomaganje i istinsko prijateljstvo među onima koji žive na rubu društva.

Počeo se baviti boksom i postao je šampion stekavši brojna priznanja – bez teškoća je nizao pobjedu za pobjedom jer je u svakomu protivniku vidio lice svojega oca…

Tada je s osamnaest godina upoznao hendikepirane, ljude koje je društvo posve odbacilo i od kojih svi odvraćaju pogled. Taj ga je susret potresao u nutrini do te mjere da je započeo put koji će ga dovesti do novoga života…

Knjigu o njegovom životu i obraćenju objavio je u Hrvatskoj splitski Verbum.

Pogledajte video koji govori o čovjeku koji je bio “jači od mržnje…”.

OVO JE NEVJEROJATNA PRIČA TIMA GUENARDA

Ovo je nevjerojatna priča Tima Guenarda, bivšega državnog prvaka u boksu u Francuskoj. Iako je imao vrlo teško djetinstvo, pobijedio je u svojoj najtežoj bitci uz pomoć vjere i “Big Bossa”. ?
Njegova knjiga “Jači od mržnje” postala je uspješnica u Francuskoj te je prevedena na 18 jezika. Verbum ?

Ovo je prva snimka koju je Juan Manuel Cotelo snimao o njemu. Deset godina poslije vratio se u njegovu kuću da bi ispričao njegovu priču u filmu “Najveći dar” i predstavio je s drugim prekrasnim pričama o pomirenju. Uskoro u kinima u Hrvatskoj! ??

Objavljuje Infinito +1 Croatia u Ponedjeljak, 16. rujna 2019.

Bitno.net