„Vjera je moj životni oslonac. Molitva i odlazak na svetu misu su temelj i putokaz mog život“, izjavila je Maja Blagdan. Pjevačica je za Jutarnji list progovorila je o svojoj desetogodišnjoj glazbenoj pauzi te posvjedočila vjeru.

„Proteklih desetak godina glazbu nisam zapustila, posvetila sam joj se u nekom drugom izričaju. Tempo kojim sam dotad živjela u jednom je trenutku postao preintenzivan i nije ostavljao mjesta za neke moje druge potrebe. Sve je došlo do nekog svog ruba i osjetila sam da je vrijeme za povlačenje. Odgovaralo mi je da se maknem od prejakih svjetala reflektora“, priznaje.

Blagdan kaže kako posljednjih petnaestak godina živi vjeru, sudjeluje na seminarima duhovne obnove kao glazbeni animator i nastupa na koncertima popularne duhovne glazbe. „Bez obzira na to što sam uz pomoć duhovne glazbe pronašla svoj put u vjeru i osobni mir, drago mi je ako sam pridonijela tome da ta vrsta glazbe uzme maha“, objašnjava.

U razgovoru za Jutarnji list pjevačica govori kako je posebno vesele hodočašća, među kojima izdvaja put u Lourdes i Jeruzalem, gdje je, kako kaže, potpunije uronila u neke duhovne stvarnosti i svakodnevnici se vratila osnažena i inspirirana.