Na Facebooku se mogu naći svakojaki izvori zanimljivih misli, citata, slika i informacija. Nama su najzanimljiviji oni koji su povezani s Katoličkom Crkvom. Stoga smo vam odlučili predstaviti par nepoznatih katoličkih Facebook stranica koje vam mogu obogatiti svakodnevicu.

1. Hrvatska katolička blogosfera 

Stranica Hrvatska katolička blogosfera donosi najnovije članke s katoličkih blogova u Hrvatskoj. Tu možete pratiti što pišu hrvatski katolički blogeri. Ponuda je razna.

2. Gilbert Keith Chesterton 

Nedavno je pokrenuta fan stranica velikog katoličkog mislioca i intelektualca s početka 20. stoljeća Gilberta Keitha Chestertona na hrvatskom jeziku. Njegove pronicljive misli su uvijek aktualne i intrigantne. Često se pokazuje da je bio ispred svoga vremena. Vjerujemo da će vam se svidjeti.

3. Nadbiskup Fulton J. Sheen 

Fan stranica na hrvatskom jeziku o još jednom znamenitom čovjeku 20. stoljeća nadbiskupu Fultonu J. Sheenu. O njemu smo pisali na našemu portalu. On je jedinstven primjer televizijskog i radijskog katoličkog evangelizatora. Svojim jednostavnim i posebnim načinom prenošenja Radosne vijesti oduševio je milijune Amerikanaca. Ostavio je ogroman opus iza sebe. Ova stranica vam donosi pojedine misli iz tog opusa.

4. Escriva za svaki dan

Sv. Josemaria Escriva – svetac iz 20. stoljeća, svetac svakodnevnog života, osnivač Opusa Dei. Njegove misli oblikovale su mnoge živote, a njegove knjige poput Puta, Brazde i Kovačnice duhovni su temelji mnogih katolika. Na ovoj stranici možete svaki dan pročitati misao iz tih djela i provesti kratko razmatranje i molitvu nad tim riječima ovoga sveca svakodnevice.

5. Katekizam za svaki dan 

Želite čitati Katekizam Katoličke Crkve, no ne stignete? Čitajte ga dok ste na Facebooku uz ovu stranicu. Svaki dan pročitajte jedan izvadak iz Katekizma i naučite nešto novo o svojoj vjeri.

Ima još mnogo kvalitetnih stranica na Facebooku, no njih ćemo spomenuti sljedeći put.

6. Mladi katolici 

U opisu stranice stoji: “Mjesto za sve koji žele širiti mir i Kristovu ljubav po cijelom svijetu. Ohrabri se i ostani čvrst u svojim uvjerenjima!”

7. KatoAktiv 

KatoAktiv je ideja nastala u studentskom domu Stjepan Radić, među studentima koji djeluju unutar molitvene grupe „Mladi za mir“. Želja im je okupiti mlade aktivne katolike koji djeluju u svojim župama diljem Lijepe Naše. Uz okupljanje mladih, žele saznati detalje o župnim aktivnostima. U tome ćete i pomoći i VI!

8. Mudre misli svetaca 

Svaki dan novi citati i mudre misli svetaca Katoličke Crkve koje možete dijeliti i kojima se možete nadahnjivati.

9. Tradicionalna latinska misa u Hrvatskoj 

Pratite sva događanja vezana uz misu po izvanrednom obliku rimskog obreda tj. tradicionalnu latinsku misu u Hrvatskoj.

10. Duhovni filmovi i videa 

Mnoštvo duhovnih filmova i drugih duhovnih sadržaja možete naći na ovoj Facebook stranici.

Ima još mnogo kvalitetnih stranica na Facebooku, no njih ćemo spomenuti sljedeći put.

Koje vi Facebook stranice pratite i koje nam preporučujete? Odgovor ostavite u komentarima! 

Z. Ć. | Bitno.net