Isusovac Ivan Ike Mandurić je na svojem Facebooku profilu komentirao izjavu pape Franje o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca koju je izrekao u zrakoplovu prilikom povratka u Rim.

Paterova objava nosi naslov “Bergoglio ili Stepinac – na čijoj ste strani?”.

Prenosimo je u cijelosti:

“Hajde, krenimo od jednostavnog pitanja:

Što bi nama danas savjetovao onaj Stepinac koji se ni po cijeni života od papinstva nije htio odmaknuti. Odnosno: što bi nam rekao po pitanju Papinog odnosa spram njegova proglašenja svetim? Pa, barem je to jasno: Papa je papa! Od njega se odmaknuti isto je što i odmaknuti se od krvotoka tijela kojemu pripadaš. Ah, kako nam taj nauk svetoga Stepinca i danas nedostaje!

Svaki onaj kome je istinski stalo do proglašenja svetim dragoga Stepinca, neka ga prije i sam nasljeduje u kreposti poslušnosti Svetome Ocu! Da, papi Franji, ili, ako vam je to teško izgovoriti: „Bergoliju!“ O, kako teška kušnja za nas Hrvate! Ali, koliko god da je teška, pravedni Bog će je još više nagraditi.

Čujem i čitam kako neki moji dragi FB prijatelji padaju “kao kruške,” te se ograđuju od „Bergolia“, braneći Stepinca. To je posljednja stvar koja bi se svetom Stepincu mogla svidjeti. Ne boj se, svijete! Ako ti je stalo do proglašenja Stepinca svetim radi njega samoga i Crkve Katoličke (a ne radi tebe!), onda ga najprije nasljeduj. I vjeruj! Pa, kao i on, znaj: nitko se ne može oprijeti volji Božjoj: ni Srpska pravoslavna Crkva; ni Papa sami, pa ni svijet cijeli, ni itko živ. Ako ovaj papa ne proglasi svetoga Stepinca svetim, to će učiniti onaj kome to Bog zapovjedi. A ti za to vrijeme Stepinca nasljeduj, i ljubi „Bergolia“, papu, vrhovnoga poglavara Crkve Katoličke!

Griješi li papa Franjo? Ako u Boga vjerujem, i u njegovu svemoć, šta me u konačnici briga griješi li Papa. Meni je važno da pazim da ja ne pogriješim tako što ću ga prezreti i odbiti slušati ga, i da Boga ne uvrijedim.

Za Stepinca se ne može boriti osim na način da ga se nasljeduje. Pa, eto: ako hoćeš pobijediti, samo ti lijepo Stepinca nasljeduj, te Papu ljubi i slušaj. Ako ti se to ne sviđa, zapravo, ni Stepinac ti se ne sviđa.”

BERGOLIO ILI STEPINAC? – na čijoj ste strani?

Hajde, krenimo od jednostavnog pitanja:

Što bi nama danas savjetovao…

Objavljuje Ivan Ike ManduricSrijeda, 8. svibnja 2019.

Bitno.net