collage

Francuska vlada uskoro će blokirati internetske pro-life i katoličke stranice koje pokušavaju odgovoriti Francuskinje od abortusa, jer, kako je to pojasnila ministrica za prava žena Laurence Rossignol, “varaju žene po pitanju abortusa”.

Rossignol je u razgovoru za postaju Franceinfo izjavila kako će 28. rujna objaviti kakve mjere socijalistička vlada planira poduzeti u blokiranju i zabrani pro-life internetskih stranica.

“Informirat ću javnost o odlukama koje za cilj imaju eliminaciju tih krugova koji lažu ženama. Treba reći kako je riječ o manipulaciji… Svatko može biti protivnik abortusa, ali laganje djevojkama jest prijestup”, izjavila je ministrica.

Ministrica se u emisiji “požalila” kako i 41 godinu nakon legalizacije abortusa u Francuskoj postoje njegovi protivnici i to oni koji su jako aktivni na internetu.

Rekla je kako je njezino ministarstvo već dogovorilo s Googleom da službena vladina stranica koja ženama daje informacije o tome gdje abortirati bude prva koja iskače u pretragama nakon unesene riječi “abortus”. To, međutim, nije dovoljno. Sada će država blokirati stranice koje, prema riječima ministrice, “manipuliraju” ženama koje žele abortirati.

Ministrici je, kako prenose neki francuski mediji, posebno zasmetalo to što neke od tih stranica na prvi pogled izgledaju kao tipičan internetski magazin za mlade, a zapravo govore istinu o abortusu, kao i o njegovim posljedicama za ženu. To je za nju “manipulacija” koju treba kazniti. Ali, ne samo to:

“Ministrica želi kažnjavati za istinu o abortusu. Iako i studenti medicine na fakultetima uče o postabortivnim sindromima. U Francuskoj postoji istina o kojoj nitko ne želi govoriti, činjenice koje nitko ne želi prikazati. Na televiziji nikada ne možete vidjeti što abortus doista jest, nego ga se prikazuje kao banalni ‘zahvat’ kakvih se u Francuskoj godišnje napravi preko 220.000. Ne pokazuje se istina jer bi gledatelji bili zgroženi”, izjavio je za poljski katolički portal “Polonia Christian” dr. Jean Pierre Dickes, čelnik francuske Udruge katoličkih liječnika i bolničara.

Inače, prema postojećem francuskom zakonu o abortusu, sprječavanje ili pokušaj sprječavanja žene koja želi počiniti abortus doista može biti kažnjivo i to s kaznom do dvije godine zatvora ili s 30.000 eura.

Pojedini mediji navode kako ministričine izjave svjedoče o novom valu udara države na protivnike abortusa koje je ova akcija na internetu samo dio.

Datum 28. rujna nije slučajno odabran za francuski udar na pro-life aktiviste. Međunarodne skupine koje pri UN-u promiču pobačaj prije nekoliko tjedana predale su zahtjev za obilježavanje “međunarodnog dana sigurnog pobačaja” koji bi se prema njihovu zahtjevu trebao obilježavati svake godine 28. rujna. Peticiju kojom se traži odbijanje ovog  zahtjeva za “slavljenjem” ubijanja nerođenih možete potpisati OVDJE.

Spomenimo na koncu i ovo: prema nedavnom istraživanju među francuskim srednjoškolkama i studenticama na području Pariza svaka 10. je imala abortus, a svaka treća je koristila tablete za dan poslije. Za koga onda vrijedi čuvena krilatica francuske republike – “sloboda, jednakost i bratstvo”? Za nerođenu djecu sigurno ne.

Goran Andrijanić | Bitno.net