Upalimo svjetlo za Papu 27. veljace u 19 sati

Klauzurne redovnica od Euharistijskog klanjanja pozivaju na posebnu inicijativu zahvale papi Benediktu XVI. Uvečer 27. veljače, posljednje večeri boravka u Vatikanu Njegove Svetosti Benedikta XVI., pozivaju na tihu bakljadu od 19 do 20 sati. Oni koji neće moći doći u Rim, neka u isto vrijeme upale svjetlo u prozorima svojih domova (u 19 sati) te neka pred njim zastanu u šutnji točno u 20 sati.

Pismo redovnica prenosimo u cijelosti:
Dragi čitatelji i dragi prijatelji,

ovo je poziv onima koji doista vole Crkvu. Svjesni smo da živimo jedan veliki događaj. Ne možemo dopustiti ni da prođe uzalud, niti da se Sveti Otac osjeća sâm u tom trenutku, tako teškom i ozbiljnom za njega, a i za sve nas. Već znamo da nije sâm. Međutim, uvjerene smo da se riječima, već sada u tolikoj mjeri lišenima smisla, ne može više komunicirati; potrebne su geste, istinske, osjećajne, lišene polemike i ispunjene sudjelovanjem koje se osjeća, a koje samo šutnja može dati.

Stoga vas želimo pozvati da jednim činom Papi kažemo «Hvala» na svemu onome što jest i što je učinio: «Pođimo svi na Trg sv. Petra u 19 sati 27. veljače 2013. u potpunoj šutnji, molitvama koje uzlaze Bogu iz srca, bakljama koje Svetom Ocu označuju našu prisutnost, njemu koji će, posljednje večeri, raditi iza tog prozora koji gleda na Trg i koji nam je svima poznat.

To će biti posljednji dan Pape u Vatikanu, jer će, poslijepodne idućeg dana, poći u Castel Gandolfo. Tako mu želimo pokazati naše potpuno razumijevanje njegovog čina, našu solidarnost i naše pravo prianjanje uz Crkvu.

Svi oni koji zbog razumljivih razloga (u srijedu navečer) neće moći doći u Rim, ili biti na Trgu sv. Petra, neka u isto vrijeme prikažu svoje molitveno sudjelovanje tako da u 19 sati stave svjetlo u prozor i da ga u 20 sati u šutnji promatrajući jednu minutu. Papi treba dati do znanja da smo tu, da smo s njim i da ćemo biti uvijek i u budućim teškim trenucima povijesti.

Unaprijed zahvaljujemo svima koji će htjeti i moći odgovoriti i sudjelovati.

Klauzurne redovnice od Euharistijskog klanjanja

Izvor: www.lanuovabq.it 

Prijevod: Verica Kraš Villa