Taizé susretu

Postati “oaza milosrđa”, osobito za „brojne selioce kojima je prihvat toliko potreban“ – želja je Pape Franje za 30. tisuća mladih koji su od danas do 1. siječnja sljedeće godine okupljeni u Valenciji, na 38. europskom susretu ekumenske zajednice Taizé, javlja Radio Vatikan.

U poruci koju je potpisao Papin državni tajnik, kardinal Pietro Parolin, Sveti je Otac istaknuo da cijeni odluku mladih da tijekom svojeg godišnjeg susreta prodube temu milosrđa.

I vi – stoji u poruci – želite da se milosrđe očituje u svim svojim vidicima, uključujući one socijalne. Papa vas potiče da nastavite tim putem, da imate hrabrost milosrđa, koja vas vodi tome da ju primate ne samo za sebe, u svojem osobnom životu, nego i da budete bliski onima koji su u poteškoćama. Vi znate da je Crkva tu prisutna za čitavo čovječanstvo i da tamo gdje su kršćani, svatko treba moći pronaći oazu milosrđa. To i vaše zajednice mogu postati – napisao je papa Franjo.

Na koncu se spomenuo brata Rogera, utemeljitelja zajednice Taizé. On je volio siromahe, najpotrebitije, one koji na prvi pogled nisu značili ništa te im je svojim životom znao pokazati da molitva ide zajedno s ljudskom solidarnošću – kazao je Papa, poželjevši da i mladi koji sudjeluju na ovogodišnjem Taizé susretu mogu po milosrđu i solidarnosti živjeti tu – kako je rekao – zahtjevnu radost, tako bogatu značenjem, na koju evanđelje poziva.

Radio Vatikan | Bitno.net