Papa Franjo je zatražio oprost zbog bacanja drvenih domorodačkih figura u Tiber, donosi Vatican News. Prije molitve u dvorani na početku rada 15. opće kongregacije posebne biskupske sinode za Panamazonsko područje, 25. listopada, papa Franjo je izrazio žaljenje zbog ovoga događaja.

“Želio bih reći koju riječ o kipovima Pachamame koji su ukradeni iz crkve u Traspontini, a koji su tamo bili bez idolopoklonskih namjera, te su bačeni u Tiber. Prije svega to se dogodilo u Rimu i kao biskup ove biskupije tražim oprost od osoba koje su uvrijeđene ovom gestom”, izjavio je Papa.

Dodao je kako su figure, koje su stvorile toliko medijske buke, pronađene u Tiberu te da nisu oštećene. Figure se trenutno nalaze u uredu zapovjednika karabinjera koji provodi istragu.

“Zapovjednik je voljan figure ustupiti Vatikanu prigodom važnih događaja, kao što je sveta misa na završetku Sinode o Amazoniji. Vidjet ćemo. Delegiram Državnog tajnika da na to odgovori. Ovo je lijepa vijest. Hvala”, završio je papa Franjo.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net