U NEDJELJNOM ANGELUSU

Papa Franjo podržao borbu protiv ‘istospolnih brakova’ u Meksiku

U ovome trenutku istospolni “brakovi” legalni su u nekoliko meksičkih pokrajina, ali predsjednik je najavio kako želi to proširiti na cijelu zemlju te će taj zakon podići na razinu ustavnog zakona.

Foto: Vatican Radio, papa podržao prosvjede protiv istospolnih brakova

Foto: Vatican Radio

U tradicionalnom blagoslovu tijekom nedjeljnog Angelusa, papa Franjo uputio je svoju podršku građanskim udrugama i biskupima koji su se usprotivili najavama meksičkog predsjednika Enriquea Peñae Nieta koji želi promijeniti Ustav kako bi se “istospolni brak” legalizirao u cijelom Meksiku.

“Pridružujem se biskupima Meksika u potpori nastojanju Crkve i tamošnjeg građanskoga društva u korist obitelji i života, koji u današnje vrijeme iziskuju posebnu pastoralnu i kulturalnu pozornost u cijelom svijetu”, poručio je Sveti Otac.

U ovome trenutku istospolni “brakovi” legalni su u nekoliko meksičkih pokrajina, ali predsjednik je najavio kako želi to proširiti na cijelu zemlju te će taj zakon podići na razinu ustavnog zakona. Njegova objava uslijedila je nakon odluke Vrhovnog suda po kojoj je zabrana istospolnih “brakova” neustavna.

Tekst nastavlja ispod oglasa

Udruge koje štite obitelj organizirale su prosvjedne skupove u 122 grada, a prema nekim procjenama na njima se okupilo preko milijun ljudi. Organizatori prosvjeda upozoravaju kako bi ova intervencija u ustav zasigurno otvorila vrata mogućnosti da istospolni parovi usvajaju djecu, što je u ovom trenutku u Meksiku zabranjeno.

Bitno.net


Podržite naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 26. rujna 2016.

Možda vam se svidi