PRIPRAVA ZA SINODU

Papa Franjo na bdjenju s talijanskom mladeži

U okviru priprave za Sinodu o mladima, koja će se održati u listopadu ove godine, mladi iz talijanskih biskupija hodočastili su u Rim. Vrhunac je njihova hodočašća susret i molitveno bdjenje s papom Franjom

Foto: Vatican Media

Korak po korak, mladi na putu iz više talijanskih biskupija stigli su u Rim, gdje provode dva dana ispunjena susretima, molitvom, i glazbom. Riječ je o inicijativama koje organizira Talijanska biskupska konferencija u okviru približavanja još jednom vrlo važnom crkvenom događaju – sinodi koja će se održati od 3. do 28. listopada, o temi „Mladi, vjera i razlučivanje zvanja“. Prvi je cilj njihova hodočašća, na koje su krenuli 3. kolovoza, sinoćnje molitveno bdjenje na stadionu Circo Massimo, koje je upravo započelo, te susret s papom Franjom.

Susret sa Svetim Ocem i njegove riječi zahtijevaju također sposobnost za zaustavljanje i za trenutak razmišljanja o proživljenomu, jer hod čine koraci, ali i stanke. Zbog toga će mladi nakon bdjenja imati priliku proživjeti posebnu „bijelu noć“. Neke će crkve, naime, na prostoru između stadiona i bazilike svetoga Petra, ostati otvorene za osobnu i zajedničku molitvu, te za ispovijed. A neke će crkve biti i „animirane“ zahvaljujući pomoći udrugā, biskupijā i pokretā.

Danas će se mladi hodočasnici ponovno susresti s papom Franjom, i to na Trgu svetoga Petra. Papa će im dati misionarski mandat, te blagosloviti darove koje će mladi Talijani ponijeti na Svjetski dan mladeži u Panami, a to je križ svetoga Damjana i Loretska Gospa.

Vatican News | Bitno.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 12. kolovoza 2018.

Možda vam se svidi