Financijske sankcije izrečene su za Di Ruzzu i Brülharta, dok je mons. Carlino oslobođen optužbi. Kazne su izrečene i za Tirabassija, Torzija, Crassa i Marognu.

Pet godina i šest mjeseci zatvora, uz trajnu zabranu obnašanja javnih dužnosti i novčanu kaznu od osam tisuća eura. Kazna je to koju je vatikanski sud izrekao kardinalu Giovanniju Angelu Becciuu na kraju suđenja o upravljanju sredstvima Državnog tajništva, a koje se odnosilo na prodaju Londonske palače. Becciu je proglašen krivim za tri točke optužnice za pronevjeru, kako stoji u presudi koju je u subotu poslijepodne 16. prosinca u 16:07 sati izrekao predsjednik suda Giuseppe Pignatone u višenamjenskoj dvorani Vatikanskih muzeja.

Financijske sankcije izrečene su za Renéa Brülharta i Tommasa Di Ruzzu, odnosno bivšeg predsjednika i direktora AIF-a. Sud je izrekao kaznu od sedam godina zatvora i novčanu kaznu od deset tisuća eura Enricu Crassi, bivšem financijskom savjetniku Državnog tajništva, te diskvalifikaciju obnašanja javnih dužnosti. Za Raffaelea Mincionea pet godina i šest mjeseci, plus osam tisuća eura, diskvalifikacija obnašanja javnih dužnosti. Za bivšeg zaposlenika administrativnog ureda Državnog tajništva, Fabrizia Tirabassija, sedam godina zatvora i novčana kazna od 10 tisuća eura, također diskvalifikacija obnašanja javnih dužnosti.

Za odvjetnika Nicolu Squillacea, uz olakotne okolnosti, godinu i 10 mjeseci zatvora, uvjetno na pet godina. Za brokera Gianluigija Torzija šest godina i šest tisuća eura, plus podvrgavanje posebnom nadzoru prema članku 412. Kaznenog zakona u trajanju od jedne godine.

Tri godine i devet mjeseci zatvorske kazne izrečeno je menadžerici Ceciliji Marogna, kao i privremena zabrana za isto razdoblje. Kazna od 40 tisuća eura za njezinu tvrtku Logsic Humanitarne Dejavnosti, registriranu u Sloveniji. Mnogi zločini iz optužnice su u procesu „prekvalificirani“.