”Trčimo za dijete 31” utrka je koja će se održati u nedjelju 22. svibnja u 12 sati u zagrebačkom parku Maksimir. Uz veliku utrku na 5 km, bit će organizirana i manja utrka na 800 m namijenjena djeci, a predvodit će je poznati hrvatski sportaši.

Za sve one koji neće biti raspoloženi za trčanje pripremljen je i dodatni sadržaj. Službeni program počinje u 10 sati, a sudjelovat će pjevači Rock akademije te klapa Falkuša. Djeca će se moći prijaviti na “Potragu za blagom” ili sudjelovati u facepaintingu, košarci i kuglanju, dok će ljubiteljice mode na aukciji moći licitirati za odjevne predmete koje su velikodušno donirali hrvatski dizajneri. Svi prilozi od licitacija biti će donirani za dječje obroke.

Ovo je već druga godina kako se utrka održava, a prošle je godine na zagrebačkom izdanju sudjelovalo preko 300 trkača te je sam događaj posjetilo oko 1000 osoba. Rezultat je više nego pohvalan: 242 djece u Beninu svakog dana prima svoj obrok u školi.

Predložena kotizacija za sudjelovanje na utrci i ove je godine 50 kn, što je dovoljno da se osigura obrok jednom djetetu kroz 5 mjeseci. Prosječno 120 kuna dovoljno je da se jedno dijete hrani u školi tijekom cijele školske godine, poručuju iz Marijinih obroka.

Svi zainteresirani za utrku odraslih mogu se prijaviti na ovoj poveznici ili na dan utrke u Maksimiru. Za dječju utrku prijave su na dan utrke prilikom dolaska.

Više informacija o događaju potražite na društvenoj mreži Facebook te na službenoj stranici Marijinih obroka Hrvatska.

marijini obroci utrka1

Foto: Marijini obroci Hrvatska

“Trčimo za obrok više” naziv je splitske utrke koja će 21. svibnja u 10 sati startati na splitskoj Rivi. Utrka se dijeli u četiri kategorije: utrka za djecu na 150 i 300 m, utrka za odrasle na 2,5 km te utrka iznenađenja.

Po završetku utrke održat će se zabavni program za sve prisutne. Nastupat će klapa sv. Florijan, Vranjic i Gradsko pjevačko društvo Neuma – Drniš te plesni klubovi Lambada, Pulsar, Amber i Clique.

Sve dodatne informacije o sudjelovanju u utrci potražite na Facebook stranici događaja.

Bitno.net