Njemačka savezna pokrajina Sachsen (Saska) dopustila je od ponedjeljka 20. travnja slavlje misa uz sudjelovanje do 15 osoba, javlja IKA.

Ta odluka pokriva samo sasko područje Biskupije Dresden Meissen, čiji biskup Heinrich Timmerevers ipak poziva na oprez i odgovornost te preporuča i nadalje praćenje misa putem interneta i televizije bar sljedeća dva tjedna.

U Saskoj, gdje još uvijek važe vrlo stroge mjere sigurnosti u borbi protiv širenja zaraze, od 20. travnja moguće je služiti i više misa gdje ima više župljana, kao npr. u župi St. Trinitatis u Leipzigu gdje će se radnim danom odsad služiti mise u 9, 18 i 20 sati.

To je prva savezna pokrajina u Njemačkoj koja je uz ograničenje odobrila slavlje misa s narodom, a očekuje se da bi i neke druge pokrajine mogle slijediti njezin primjer.

Naime, u petak je održan važan sastanak predstavnika Katoličke Crkve s predstavnicima vlasti te je donesena odluka “da se tijekom sljedećeg tjedna ispitaju konkretni načini postupnog slabljenja ograničenja vjerskih okupljanja i bogoslužja“.

Bitno.net